The Bird And The Bee – Ray Guns Are Not Just The Future
Door op 27 januari 2008

Band: The Bird And The Bee
Album_title: Ray Guns Are Not Just The Future
Genre: Jazz
Release_date: 01/27/2008
Label: Blue Note
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2562527
Ray Guns Are Not Just The Future The Bird And The Bee
3
3

Het duo Inara George en Greg Kurstin maakte vorig jaar als The Bird And The bee met hun gelijknamige debuutalbum een ware zomertraktatie. De zonnige songs deden je terstond in een goede bui belanden. Hun nieuwe album Ray Guns Are Not Just The Future is van hetzelfde laken een pak.

Greg Kustin is naast muzikaal leider van het geweldige Geggy Tah ook een veelgevraagde studiomuzikant. Hij werkte hij met uiteenlopende artiesten als Lily Allen, Beck en Red Hot Chili Peppers. Inara George is dochter van Lowell George, de roemruchte voorman van het legendarische Little Feat. Kustin en George kenden elkaar al jaren voordat George Kustin vroeg te helpen bij het maken van haar eerste eigen album.

De samenwerking beviel zo goed dat ze terstond besloten samen onder de naam The Bird And The Bee verder te gaan. Met een eerste EP Again, Again and Again werd de belangstelling van platenlabel Blue Note getrokken en The Bird Anbd The Bee schoten met hun debuutalbum gelijk flink in de roos. Een wereldtour leverde de fans vervolgens veel fans op.

Ray Guns Are Not Just The Future

Met Ray Guns Are Not Just The Future hebben ze een goed vervolg gemaakt op hun debuut. Het duo is weer volop beïnvloed door het zonnige weer in Los Angeles, Californië, waar ze wonen. De songs klinken wederom fris en opgewekt. Net als op het eerste album heeft het duo zich optimaal laten beïnvloeden door de muziek van Burt Bacharach, Antonio Carlos Jobim, Van Dyke Parks en zelfs de Bee Gees. De arrangementen van de songs klinken dan ook altijd prikkelend en origineel. Luister naar tracks als My Love en Witch en je weet waarom The Bird And The Bee zo veel potentie hebben.

Tracklisting Ray Guns Are Not Just The Future:

 1. Fanfare
 2. My Love
 3. Diamond Dave
 4. What’s In the Middle
 5. Ray Gun
 6. Love Letter To Japan
 7. Meteor
 8. Baby
 9. Phil
 10. Polite Dance Song
 11. You’re a Cad
 12. Witch
 13. Birthday
 14. Lifespan of a Fly