T.K. Blue – A Warm Embrace
Door op 13 mei 2014

Artiest: T.K. Blue
Album_title: A Warm Embrace
Genre: Jazz
Release_date: 05/13/2014
Label: Blujazz Productions
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
A Warm Embrace T.K. Blue
3.5
3.5

De Amerikaanse saxofonist/fluitist T.K. Blue speelde samen met Abdullah Ibrahim, Dizzy Gillespie, Randy Weston en Pharaoh Sanders. Ondanks het feit dat hij een geboren en getogen New Yorker is, wordt hij door zijn moeder, afkomstig uit Trinidad, en door zijn Jamaicaanse vader muzikaal sterk beïnvloed door de muziek uit de Cariben. Daarnaast haalt hij veel inspiratie uit Afrikaanse ritmes en melodieën. Dat schept hoge verwachtingen bij deze release onder eigen naam. In 13 stukken maakt hij die helemaal waar.

Zoals de titel al aangeeft, is dit een warme jazzplaat. Relaxed, soms weemoedig, met verbluffende arrangementen en met veel eigen composities van T.K. Blue die zelf excelleert op de fluit zoals in het gepassioneerde Tides of Romance waarin gitarist Ron Jackson Wes Montgomery-achtige frases speelt. Tom Jobim’s Eu Sei Que Vou Te Amar is een heerlijke moody ballad. En zo zijn er meer zoals Requiem for a Loved 1. Invloeden van latin jazz klinken regelmatig door zoals in het pittige The Essence of U. In Once Loved geven de violen van Quartette Indigo een bijna klassiek tintje aan de lichtvoetige jazz van T.K. Blue. Na alle instrumentale juweeltjes klinkt in When Sunny Gets Blue de zacht fluwelen stem van Alana Adderley, familie van Cannonball. Zij geeft extra cachet aan de muziek van T.K.Blue.

Van 23 mei tot en met 28 mei a.s. komt T.K. Blue naar Nederland voor een flitstour. Samen met de Bredase saxofoniste Naomi Adriaansz (Nazzz) heeft hij de groep T.K. BLUE & NAZZZ JAZZ geformeerd waarmee zij een aantal concerten en een masterclass verzorgen. Zo zijn ze o.a. geboekt op het Meer Jazz festival op zaterdag 24 mei voor een masterclass en een concert . Op dinsdagavond 27 mei spelen ze voor Jazz in Oegstgeest. T.K. Blue geeft verder nog workshops op vrijdag 23 mei een ( Jazzworks Eindhoven) en op 25 mei (Beaux Jazz Breda).

Tracklisting A Warm Embrace:

  1. A Warm Embrace
  2. Tides of Romance
  3. Eu Sei Que Vou Te Amar
  4. Never felt this way
  5. Requiem for a Loved 1
  6. The Essence of U
  7. Once Loved
  8. Portrait of Patsy J
  9. Dance of Pssion
  10. A Quiet Place
  11. Goodbye is Not 4-Ever
  12. When Sunny Gets Blue
  13. Dance of Love Never-Ending