State X 2015: Snarky Puppy / Bill Laurance
Door op 25 november 2015

Artiest: Bill Laurence
Genre: Jazz

Wat is er nog te vertellen over Snarky Puppy? Dat ze elke optreden weer weten te overrompelen? Dat ze super gedreven albums maken? Dat ze de muziekwereld in de afgelopen jaren met een frisse nieuwe jazzwind hebben veroverd? Natuurlijk weten we dat allemaal al en ook dat elk optreden weer een feest is en dat ze er op State X een extra groot feest van gaan maken.

Het vanuit Brooklyn opererende, door bassist en voornaamste componist Michael League geleide, Snarky Puppy heeft de afgelopen jaren zo’n opmars gemaakt dat geen concertzaal of festival de band in zijn programmering wilde missen. Hun muziek, een heerlijk overdadige mix van jazz, rock, soul, funk sloeg zo ongelooflijk aan dat het publiek in steeds uitzinniger aantallen toestroomde. Het fraaie, met het Metropole Orkest gemaakte, album Sylva dat in april dit jaar uitkwam was wederom een hoogtepunt in het oeuvre van de band.

Bill Laurance is de Britse pianist die in Snarky Puppy speelt maar ook flink aan de weg timmert met zijn eigen outfit. Met Snarky Puppy’s Michael League op bas en Robert Searight op drums heeft hij dan ook een geweldig trio te pakken om flink wat indruk te maken met zijn inventieve pianospel. Dat zijn spel geweldig is hadden zulke uiteenlopende grootheden als Lionel Loueke, Susana Baca, David Crosby, Morcheeba, Salif Keita en Chris Potter in het verleden ook al lang door. Dit was al ruim voor hij in Snarky Puppy stapte. En live overtuigt Bill Laurence met zijn trio als geen ander.