Speciaal solo concert Keith Jarrett in Brussel
Door op 19 september 2015

Artiest: Keith Jarrett
Genre: Jazz
Label: ECM

Jazzlegende Keith Jarrett komt, als onderdeel van de 30ste verjaardag van het vermaarde Hello Jazz festival, op vrijdag 13 november 2015 naar BOZAR in Brussel voor een solo piano concert. De kaartverkoop is vandaag begonnen.

Keith Jarrett viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en zijn live concerten zijn tegenwoordig erg zeldzaam. Jarrett is dan ook uiterst selectief in het kiezen van de plekken waar hij optreedt. Tijdens deze Europese tournee in november doet hij slechts 4 steden aan: London, Dublin, Firenze en Brussel. In België wil hij enkel optreden in de Henri Le Boeufzaal in BOZAR omwille van de uitzonderlijk goede akoestiek.

De virtuoze pianist is een fenomeen, thuis in jazz en klassiek. Een meesterlijk ‘instant composer’. Hij was de eerste die behalve op de pianotoetsen ook rechtstreeks op de snaren van de vleugel speelde. Jarrett’s soloconcerten zijn lange improvisaties waarin hij alle lagen aanboort van z’n muzikale persoonlijkheid. Het publiek laat zich dankbaar meenemen in de haast extatische vervoering van de hoe langer hoe meer mee-neuriënde pianist.

In 1988 speelde Keith Jarrett al solo in het Paleis voor Schone Kunsten tijdens de derde editie van het Hello Jazz Festival (het toenmalige Belga Jazz Festival). De geschiedenis herhaalt zich, want 28 jaar geleden werd zijn concert eveneens last-minute aangekondigd. Keith Jarrett’s naam haalde toen ook de deadline voor de festivalaffiche niet. Naast Herbie Hancock en Chick Corea (die dit jaar weer van de partij is in De Roma), vormt hij een absoluut pianotriumviraat, die de lat hoog legt voor vele volgende generaties pianisten.

Info & tickets: http://www.hellojazz.be/

Video: Keith Jarrett: Last Solo. Tokyo ‘84 Encore