Slowly Rolling Camera – All Things
Door op 03 november 2016

Band: Slowly Rolling Camera
Album_title: All Things
Genre: Jazz, Pop
Release_date: 11/04/2016
Label: Edition Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3592301
All Things Slowly Rolling Camera
4
4

Wat een super interessante band is het Britse Slowly Rolling Camera toch. Ook hun nieuwe album All Things is weer een rijke muzikale reis.

Met hun gelijknamige debuutalbum van twee jaar terug maakte de band rondom zangeres Dionne Bennett wel heel erg duidelijk de rijke traditie die een band als Cinematic Orchestra heeft laten liggen perfect op te vullen. Slowly Rolling Camera liet op hun debuut songs horen die net als hun voorbeeld een fijne ondergrond in de jazz hebben en een rijke aanvulling in arrangementen. Filmische, tegelijk warmbloedige songs die fantastisch gespeeld worden en met de zang van Bennett ook flink wat soulpower krijgen.

Met de EP Into The Shadow, die ze vorig jaar even tussendoor uitbrachten, bleek ook de geweldige Stuart McCallum (van Cinematic-faam en als solomuzikant tot al net zulke grote hoogten gestegen) tot de band te zijn toegetreden. Zijn gitaargeluid verrijkt het geluid van de band tot nog grootser proporties.

All Things, het nieuwe album van de band, is de meer dan waardige opvolger van hun voorgaande twee uitgaven geworden. Met een wel heel dikke band, met naast Bennett op zang, McCallum op gitaar en Edition Recordsbaas Dave Stapleton op toetsten, multi-instrumentalist Deri Roberts op van alles en electronics, Elliot Bennett op drums/percussie, Aidan Thorne op elektrische- en contrabas en Ben Waghorn op sax en basklarinet, heeft Slowly Rolling Camera nu alle mogelijkheden om een breed uitwaaierend geluid te produceren. Wat vooral hoorbaar is als de band even aanzet; wat een heerlijk vol en indrukwekkend geluid heeft de groep dan.

All Things is qua composities nog rijker dan alles wat ze hiervoor gemaakt hebben. Alle 9 songs die het album telt hebben een drive en energie die gecombineerd met rijke arrangementen een enerverende textuur creëren. En Bennett heeft persoonlijke teksten geschreven die met haar stem fraaie emoties oproepen. Eigenlijk wijkt alleen het fraai ingetogen Unsetting Son, met een excellente zingende Bennett, daar vanaf. De band verpakt zich even met de wel heel erg rockende opening van Room With A View maar voor de rest is All Things een prachtig album dat met klappers als The Fix, Delusive, High Praise (!!!!), The Brink en de titeltrack hun liveoptredens nog indrukwekkender zullen maken. Heel erg snel naar Nederland halen dit Slowly Rolling Camera dus.

Tracklisting All Things:

  1. The Fix
  2. Delusive
  3. Oblivion
  4. Room With A View
  5. Scintillation
  6. High Praise
  7. Unsetting Son
  8. The Brink
  9. All Things