Shadow Work, de nieuwe van Mammal Hands op komst
Door op 09 september 2017

Band: Mammal Hands
Album_title: Shadow Work
Genre: Jazz
Label: Gondwana Records

Op 27 oktober zal Shadow Work, het derde album van Mammal Hands gaan verschijnen. Na hun tweede album Floa (juni 2016) kreeg het trio uit Norwich het reusachtig druk met optredens over de hele wereld maar tussendoor vonden ze de tijd om hun muzikale groei in nieuwe tracks vast te leggen.

De band van broers Jordan (saxofonist/klarinet) en Nick (piano) Smart en jeugdvriend Jesse Barrett (drums) blijft in zijn opzet in instrumenten, zonder bas en drums, een mooie vreemde aangelegenheid in de jazz. Daarnaast heeft hun muziek een gelaagdheid die een ware liefde voor Electronic herbergt. Het maakte hun voorgaande albums reeds tot fijne ontdekkingen en hun live optredens tot enerverende aangelegenheden.

Met Shadow Work zetten de mannen hun muzikale groei, gevoed door het vele spelen (rond het eerste album Animalia gevoed door de optredens met vrienden GoGo Penguin maar na Floa grotendeels op eigen kracht) mooi door. Het album werd door de mannen zelf geproduceerd en opgenomen in de onderhand vermaarde 80 Hertz Studios in Manchester, de stad waar hun platenlabel Gondwana Records gevestigd is. Het artwork, zoals vrijwel alles voor Gondwana werd ontworpen door Daniel Halsall, broer van Gondwana baas Matthew.