Sarah Marie Young – Little Candy Heart
Door op 14 november 2014

Artiest: Sarah Marie Young
Album_title: Little Candy Heart
Genre: Jazz
Release_date: 10/31/2014
Label: Snip Records
Rating: Vier sterren (4)
Little Candy Heart Sarah Marie Young
4
4

Snip Records is een jong, Nederlands label met een heldere en duidelijke visie: de uitgebrachte muziek moet niet enkel artistiek verantwoord zijn, maar even zo belangrijk is de kwaliteit van de opname en de bijbehorende weergave. En voor Snip-oprichter Marijn Kooij kan dat maar op één manier bereikt worden: door de muziek die op het label verschijnt enkel digitaal uit te brengen. Uiteraard lossless en bij voorkeur met de hoogst mogelijke resolutie. Maar voor wie dat allemaal te heavy is, zijn de albums ook gewoon in het ordinaire mp3-formaat te verkrijgen.

De laatste aanwinst van het label is de uitermate getalenteerde Amerikaanse zangeres Sarah Marie Young (1982, Indianapolis), wiens tweede album Little Candy Heart onlangs exclusief is verschenen op Snip Records en door de labelbaas himself werd geproduceerd. En voor een klein, beginnend label wordt met Little Candy Heart meteen een statement gemaakt en wordt de ambitieuze filosofie en belofte meer dan waar gemaakt.

SMY opereert ergens op een kruispunt, waar jazz, soul en R&B elkaar ontmoeten. Nu zijn er weer artiesten en bijbehorende albums, die opereren in dit idioom, maar het grote verschil tussen Little Candy Heart en de concurrentie is die loepzuivere hi-end produktie en daardoor de prima composities nog beter tot hun recht komen. En waar audiofiele muziekproducties doorgaans ontaarden in richtingloos geneuzel en de aandacht zich enkel richt op hoe mooi het moet klinken is dit op Little Candy Heart net even anders. De stem van Sarah Marie Young raakt de luisteraar en de muzikale begeleiding is solide en nergens opdringerig. De veertig minuten speeltijd zijn dan ook zó voorbij en ligt het voor de hand om nog een keer naar Little Candy Heart te luisteren.

Snip Records maakt met dit album een flinke stap voorwaarts en springt op een slimme en vooral effectieve manier in op de behoefte aan volwassen klinkende produkties waar het niet enkel draait om flauwekul analyses, met nietszeggend equipmentgebabbel zoals ´hoog oplossend vermogen´, ‘een weergave vol lucht en rust’ en meer van dat hi-end gekakel. Nee, op Little Candy Heart draait het om de muziek en is het een product waar veel zorg aan is besteed. En het daardoor verdient om gehoord te worden. Kortom, zeer aan te bevelen.

Tracklisting Little Candy Heart:

 1. Brighter Days
 2. Can’t Stop
 3. Little Candy Heart
 4. Black And White
 5. Lo And Behold
 6. Messing Up Your Bed
 7. What’s That Love
 8. Little Candy Heart (Reprise)
 9. Long Way To Go
 10. Work It Out
 11. Be With You