Søren Bebe Trio – Home
Door op 20 juli 2017

Artiest: Søren Bebe
Band: Søren Bebe Trio
Album_title: Home
Genre: Jazz
Release_date: 06/09/2017
Label: From Out Here Music
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Home Søren Bebe Trio
4.5
4.5

Met Home, het alweer vijfde album, laat pianist Søren Bebe maar weer eens heel goed horen hoe ongelooflijk het is dat hij met zijn trio nog niet op alle grote jazzpodia van de wereld speelt.

Een grote reputatie hebben ze al wel maar, vreemd genoeg, worden ze niet opgepakt door een groter en internationaal jazzlabel, en komen ze maar weinig uit Denemarken weg. Het kan niet anders als dat het hun nieuwe album echt wel gaat veranderen. Home is namelijk echt een van de allermooiste jazz albums die je dit jaar gaat horen.

Het zo subtiele warme pianospel van Bebe bevat zoveel emotie en souplesse dat je er altijd weer stil van wordt. Hij is echt zo’n pianist die zich met zijn spel gelijk in je hart sluit. Direct met de albumopener The Path To Somewhere ben je gelijk weer verkocht. Zijn spel is zo verfijnd, emotievol en subtiel dat er gelijk een warme deken over je neerdaalt. Contrabassist Kasper Tagel en drummer Anders Mogensen zijn de perfecte metgezellen. Wat snappen zij het intense spel van Bebe goed en wat anticiperen ze briljant.

Hoe ongelooflijk is het dat dit trio niet veel bekender is als je dit album beluistert. Echt alle elf composities zijn van wereldklasse en het spel van het trio over het gehele album adembenemend mooi. Het zou belachelijk zijn om in dit geval er speciale composities uit te pakken, uit te lichten. Home is een album waarvoor je moet gaan zitten en waar je de muziek je hart moet laten binnenstromen. Je even door niets en niemand laten onderbreken en wegdromen bij het huis aan het meer dat de cover siert.

Home is een absurd mooi jazzalbum dat door iedereen die van jazz en van pianotrio’s houdt zonder nadenken zou moeten worden aangeschaft.

Tracklisting Home:

 1. The Path To Somewhere
 2. Tango for T
 3. Trieste
 4. Tyst
 5. A Simple Song
 6. Haarlem Landscape
 7. Time
 8. Floating
 9. Look Out Now
 10. Home
 11. Tak