RSL Jazz is een fijne aanwinst binnen het jazz festival aanbod
Door op 14 april 2015

Genre: Jazz

In het Belgische Roeselare zal dit jaar op 30 en 31 mei de allereerste editie van een nieuw jazzfestival plaatsvinden. Onder de naam RSL (Roeselare Jazz Festival) is een verrassend festival samengesteld.

Zoals de organisatie zegt: ‘Als Gent de hoofdstad is van West-Vlaanderen, dan is Roeselare heel even de hoofdstad van de jazz. Het team van jazzpionier Betrand Flamang en Gent Jazz Festival begeleiden de muzikale route van RSL Jazz. De expertise van Gent Jazz vertaalt zich in Roeselare in een verrassende muziekprogrammatie. RSL Jazz wordt de broedplek voor nieuwe internationale en Belgische beloftevolle bands op de drempel van een internationale doorbraak. De artiesten die je eerst in Roeselare aan het werk ziet, bevolken de komende jaren hoogstwaarschijnlijk de hoofdpodia van de internationale jazzfestivals en –clubs. De rode draad in de line-up – naast het talent, uiteraard – is de ruimte voor experiment en interpretatie. Geen stijve planken op het podium, maar jonge muzikanten die zich laten beïnvloeden door de wereld. Van hiphop tot punk, maar altijd met een jazzy sound’.

En verder: ‘Bovendien betrekken we de regionale jazz- en muziekscène bij RSL Jazz. Vlaamse dj’s en muzikanten krijgen de kans om zich te meten met de grote jongens en een goedkeurend publiek. In een aanvullend programma selecteert dj SNS, bekend van Brihang en NTREK, de fijnste producenten van beats, jazz, funk en soul voor showcases en concerten met een grote couleur locale. RSL Jazz is het festival van de toekomst. Dankzij de cross-oversamenwerking, maar in de eerste plaats dankzij de filosofie. RSL Jazz is namelijk een festival 3.0, een festival van de nieuwe generatie. Dat betekent dat we focussen op een vernieuwend concept voor jazzoptredens in West-Vlaanderen. Geen zittend publiek, amper grijze baarden en al zeker geen apathie, maar vooral zoveel mogelijk interactie, gemoedelijke ambiance en all round fun. RSL Jazz is een totaalbeleving waarbij een kwaliteitsvolle omkadering de muziek ondersteunt en extra tot leven brengt. We kiezen bewust voor een maatschappelijk verantwoord festival door

te focussen op een groene, private en uitzonderlijk mooie locatie: de tuin van Brood. in de St- Hubrechtstraat in de wijk Krottegem met de alom bekend bunker als blikvanger. De bunker zal overigens dienst doen als terras en podium. Bovendien zijn er bijzondere inspanningen op vlak van energiezuinigheid en bestaat de catering uit uitzonderlijke, lokale en duurzame producten. Slow food op zijn best. Door RSL Jazz te verankeren in een positieve buurt en de ruime samenwerking tussen uiteenlopende organisaties te benadrukken, gaan we resoluut voor een fraaie toekomst. Geen one hit wonder voor ons, maar een blijvend en groeiend verhaal van jazz, innovatie en sfeer in Roeselare. Let’s jazz!

Programma RSL Jazz:

Zaterdag 30 mei:

  • 16u45 – 18u00 Skordatura Punkjazz Ensemble
  • 18u45 – 20u00 Nordmann
  • 20u45 – 22u00 Plaistow
  • 22u45 – 00u00 STUFF.

Zondag 31 mei:

  • 11u30 – 12u30 Les Chroniques de l’Inutile
  • 13u00 – 14u00 Stephane Galland/Malcolm Braff
  • 14u30 – 15u30 Thomas Enhco Trio
  • 16u00 – 17u00 Moker
  • 17u30 – 18u30 Rémi Panossian Trio

Written in Music Nieuwsbrief