Robert Glasper Experiment samen met Metropole Orkest
Door op 13 maart 2014

Artiest: Robert Glasper
Band: Robert Glasper Experiment
Genre: Jazz, Soul
Label: Blue Note

Pianist Robert Glasper en het Metropole Orkest geven op 12 en 13 april twee concerten (in Eindhoven en Amsterdam) waarbij ze naar hartenlust verschillende muziekstijlen als jazz, R&B, hiphop en soul combineren en afwisselen. De muziek van Glaspers bejubelde albums Black Radio 1 en 2 worden door honorair dirigent Vince Mendoza speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd.

De in Jersey, New York woonachtige pianist Robert Glasper werd van kinds af aan door zijn moeder, een professioneel zangeres, in aanraking gebracht met gospel, jazz en blues. Zijn muzikaal talent en liefde voor de verschillende soorten zwarte muziek maken van hem een avontuurlijke muzikant, geliefd door zijn nooit voorspelbare live-optredens.

Na drie meer jazz georiënteerde albums te hebben gemaakt voor Blue Note breekt Glasper in 2012 door bij het grote publiek met zijn album Black Radio, waarop hij met zijn band (Robert Glasper Experiment) en gastvocalisten als Erykah Badu, Lupe Fiasco en Lalah Hathaway een eigenzinnige mix van genres brengt. Het album krijgt een stortvloed aan goede kritieken en wordt beloond met een Grammy voor Best R&B Album. Eind vorig jaar kwam de opvolger Black Radio 2 uit, waarop Robert Glasper Experiment opnieuw de grenzen tussen neo-soul, hip-hop, jazz, gospel en R&B laat vervagen en waar ondermeer Jill Scott, Common, Anthony Hamilton en Norah Jones te gast zijn .

De band, die verder bestaat uit de geweldige Chris Dave (drums), Casey Benjamin (sax/vocals) en Derrick Hodge (bass) gaat nu het muzikale avontuur aan met het Metropole Orkest. Het orkest bij uitstek voor een mooie samenwerking, omdat het net als Glasper geen boodschap heeft aan hokjes en altijd op zoek is naar vernieuwing. Ze delen de passie voor goede muziek, of dit nu pop, jazz, soul of hiphop is.

  • Zaterdag 12 april – Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven – 20.15 uur
  • Zondag 13 april – MC Theater, Amsterdam – 20.30 uur

Written in Music Nieuwsbrief