Rob Mostert – Englewood Cliffs Sessions
Door op 26 oktober 2011

Artiest: Rob Mostert
Album_title: Englewood Cliffs Sessions
Genre: Jazz
Release_date: 10/26/2011
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3009789
Englewood Cliffs Sessions Rob Mostert
3.5
3.5

Het Nederlandse genie op de Hammond, Rob Mostert nam zijn nieuwe album gewoon maar even op in Englewood Cliffs, New Jersey, bij de man die de jazz in de jaren 50 kleur en diepte gaf: opnamegenie Rudy van Gelder.

Zoals de legende gaat pakte Ron gewoon de telefoon en belde Rudy of deze met hem aan album wilde opnemen. Hoewel Van Gelder eerst dacht dat hij weer zo’n telefonische verkoper aan de telefoon had, zag hij al snel de uitdaging om met Mostert te gaan werken en pakte hij de uitnodiging op. En hoewel ondertussen al dik in de 80 weet van Gelder nog steeds hoe hij muziek moet opnemen (zoals het geweldige Christian Scott album Yesterday You Said Tomorrow van vorig jaar liet horen).

De samenwerking met van Gelder heeft ook Mostert geïnspireerd om met zijn beste muziek tot nu toe op de proppen te komen, Alsof Mostert zijn held Jimmy Smith, die met van Gelder heel veel opnamen maakte, even voor van Gelder in herinnering wilde brengen. Mostert’s spel is soulfull en swingend en zijn muzikale kompanen geven hem de juiste groove om zijn spel nog beter tot zijn recht te laten komen.