Rembrandt Frerichs – Continental
Door op 10 maart 2012

Artiest: Rembrandt Frerichs
Album_title: Continental
Genre: jazz
Release_date: 03/09/2012
Label: Challenge
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3055246
Continental Rembrandt Frerichs
4
4

Sinds pianist Rembrandt Frerichs in 1995 op het jazzpodium verscheen is hij gestaag bezig Nederland (en de rest van de wereld) te veroveren. De man die niet alleen in Amsterdam maar ook in New York op het conservatorium studeerde, bracht vanaf 2007 reeds 5 albums uit die steeds weer groei in spel en compositie lieten horen.

Zijn opvallende debuut Self Portrait (2007) werd heel goed ontvangen en gelijk genomineerd voor een Edison. Ook live wist hij in wisselende gezelschappen steeds te overtuigen. Met zijn nieuwe album Continental zet Frerichs een nieuwe stap voorwaarts. Met Guus Bakker op bas en Vincent Planjer op drums heeft hij een uitstekend en spannend spelend trio muzikanten compleet die diepte en souplesse in hun spel en de composities weten te brengen.

De nieuwe, merendeels door Frerichs geschreven composities, bieden tevens genoeg variatie om het trio te laten excelleren en verschillende kanten van hun fijne spel te laten horen. Luister naar aanstekelijke openingscompositie Carrousel, het heel erg mooie Arrive Am Clue, het lekker opzwepende Musique au Fond en The Fountainhead, of de erg lekker naar hiphop leunende beats van Planjer in de John Coltrane compositie Countdown, en je bent overtuigd van de klasse van dit trio muzikanten.

Tracklisting Continental:

 1. Carrousel
 2. Arrive Am Clue
 3. La Alpujarra
 4. Zamurka
 5. Boemel
 6. Countdown
 7. Ji Yuan
 8. Musique Au Fond
 9. The Fountainhead
 10. Compendium
 11. Offering