Raul Midón & Metropole Orkest – If You Really Want
Door op 21 september 2018

Artiest: Raul Midon
Album_title: If You Really Want
Genre: Jazz
Release_date: 09/14/2018
Label: Mack Avenue
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3823096
If You Really Want Raul Midon
4
4

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk heel raar dat er nog geen goede opnamen zijn van Raul Midón met orkest. Midón is de uitgelezen muzikant om een orkestbehandeling te krijgen. Gelukkig is die daar nu wel: het toepasselijk getitelde If You Really Want.

Het is al bijna twintig jaar geleden dat Raul Midón zijn eerste album Gracias a la Vida en alweer 13 jaar geleden dat hij zijn doorbraakalbum State of Mind uitbracht. Ondertussen speelde Midón op alle grote podia en festivals van de wereld, steeds weer voor volle zalen met publiek dat steeds weer achterover sloeg van ’s mans kwaliteiten. Want Midón is niet alleen een geweldig gitarist maar ook een soulful zanger die je moeiteloos in het hart raakt.

Gelukkig zijn er mensen als Vince Mendoza die snappen wat Midón nodig had. Een waardevol album maken dat het oeuvre van Midón met rijke arrangementen, zoals alleen Mendoza ze kan schrijven, naar een nieuwe wereld trekt. En dan natuurlijk opnemen met het Metropole Orkest, het orkest dat Mendoza als zijn broekzak kent. Een orkest vol muzikanten die helemaal snappen wanneer er ingehouden moet worden en wanneer de groove en swing helemaal los mogen gaan. Essentieel in het repertoire van Midón.

If You Really Want is het album geworden waar Midón vast van gedroomd moet hebben. Echt alles klopt aan dit album. De arrangementen zijn overweldigend. Dan weer groots en weelderig dan weer helemaal ingesteld op de Latijnse groove die veel van de Midón songs ook zo kenmerkt. Midón zingt geweldig, beter dan ik hem ooit hoorde, en het Metropole Orkest, tja… wat een ongelooflijk orkest is dat toch….

Van de openingssong Rid On A Rainbow, van de wel heel mooie titeltrack naar classic Sunshine (I Can Fly), met een overheerlijke uitbundige latin vibe, een in een vintage Mendoza arrangement gemeten Everyone Deserves A Second Chance naar de fraaie ode aan Donny Hathaway Sittin’ In The Middle (waarop Midón in het intro zijn altijd fijne trompet tegelijk met zijn gitaar laat klinken) ademt dit album liefde voor muziek. Met een zeer fraai Suddenly als emotievol slot.

If You Really Want brengt het fraaie muzikale vakmanschap van Raul Midón, Vince Mendoza en het Metropole Orkest erg fijn samen. Dit is het album dat je van Raul Midón wilt hebben. Nu ook nog even een tour door Nederland plannen en deze songs met die prachtarrangementen op het publiek loslaten.

Tracklisting If You Really Want:

  1. Rid On A Rainbow
  2. God’s Dream
  3. If You Really Want
  4. All Love is Blind
  5. Sunshine (I Can Fly)
  6. Ocean Dreamer
  7. Pick Somebody Up
  8. Everyone Deserves A Second Chance
  9. Sittin’ In The Middle
  10. Suddenly