Oscar Jerome – Oscar Jerome EP
Door op 10 december 2017

Artiest: Oscar Jerome
Album_title: Oscar Jerome EP
Genre: Jazz, Soul
Release_date: 11/02/2016
Label: Eigen beheer
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Oscar Jerome EP Oscar Jerome
4.5
4.5

Wat een enorm talent biedt zich weer aan met Oscar Jerome. Niet alleen als zanger en gitarist is hij een jonge nieuwe jazzster aan het firmament, hij maakt ook indruk met de vier zelfgeschreven composities uitgebracht op zijn eerste EP.

Opgenomen met bevriende muzikanten als Moses Boyd op drums, Jack Polley op bas, Joe Armon-Jones op toetsen, Nubya Garcia en Theo Arskine op sax laat Jerome een super coole jazzsound horen die gedrenkt is in de soul en hiphop. Rijk in arrangementen, met blazers en strijkers, is zijn eerste EP een wel heel mooie aangelegenheid geworden.

Openingstrack Give Me Back What You Stole From Me is de geweldige upbeat opener waarop Jerome zowel op gitaar als zanger – wat een heerlijke, ietwat vertragende/ lome tegen rap aanleunende warme zangstijl heeft hij – zijn talent groots laat horen. Het daarop volgende 2 Sides is de coolste track van de EP. Gelijk vanaf de geweldige opening is het de perfecte track om je vrienden Oscar Jerome te introduceren. Gebaad in een fijn lome gelijk ideale setting met bas, drums en gitaar en een fijn lichte galm, start het als de meest pure track van het album die met toevoeging van toetsen en sax geweldig mooi uitbouwt.

You Take Me is de meest ambitieuze tegelijk mooiste track van de EP. Getrokken door een raak gitaarmotief en wederom geweldig klinkende bas en drums, ontwikkelt zich een superrijke geschakeerde song die met een geweldige zingende Jerome en een arrangement rijk aan strijkers en blazers verrassend een fascinerende ambitie laat horen. Het in eerste instantie puur door gitaar en zang gedragen en prachtig uitgebouwde Evil Song complementeert de EP. Indrukwekkende track ook voor een debuut.

Uitgebracht op een zelf gestart platenlabel is deze EP van Oscar Jerome een wel heel fascinerende kennismaking met dit supergrote talent. Een EP ook die je maar achter elkaar blijft opzetten en waar je nooit genoeg van krijgt.

Tracklisting Oscar Jerome EP:

  1. Give Me Back What You Stole From Me
  2. 2 Sides
  3. You Take Me
  4. Evil Song