Nieuwe pluk Sinatra Reprise releases
Door op 06 juni 2010

Artiest: Frank Sinatra
Genre: Jazz
Label: Reprise

Met een nieuwe worp van vijf albums en één DVD wordt de verzameling van heruitgebrachte Sinatra albums op zijn eigen Reprise label steeds vollediger. Het gaat deze keer om de albums, America I Hear You Singing (niet eerder op CD uitgebracht), Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim, The Main Event – Live, Watertown en Sinatra In Paris. Daarnaast is ook het Sinatra And Friends concert nu op DVD uitgebracht.

America I Hear You Singing is een album uit 1964 waarbij Sinatra werd bijgestaan door Bing Crosby en Fred Waring. Het album bevat een collectie patriottisch getinte songs die te samen een ode zijn aan de vermoorde president John F Kennedy. Het album was op langspeelplaat een groot succes maar werd nog nooit eerder op CD uitgebracht.

Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim uit 1967 behoort tot de topalbums die Sinatra heeft uitgebracht. Een absoluut meesterwerk. In samenwerking met Tom Jobim, de grootste Braziliaanse songschrijver ooit, werden zijn klassiekers opgenomen met een briljant zingende Sinatra. De prachtige arrangementen werden geschreven door Claus Ogerman.

The Main Event – Live is een fijn livealbum uit 1974 opgenomen in New York. Een dikke verzameling medleys en hits uit zijn imposante loopbaan. Het concert werd als een tv special in Amerika uitgezonden.

‘Watertown’ is een concept album uit 1970 met als onderwerp een man die door zijn vrouw en kinderen verlaten wordt. De sfeer is vergelijkbaar als die op klassiekers als In The Wee Small Hours en Sinatra Sings For Only The Lonely en is vol emotie en weemoed. Bob Gaudio (van The Four Seasons) schreef mee aan veel van het songmateriaal.

Sinatra In Paris bevat opnamen van een concert wat Sinatra in Parijs gaf in 1962. Het album werd echter pas na Sinatra’s dood in 1994 uitgebracht. Het album is een onopgesmukte opname, waarbij hij soms woorden vergeet, of andere woorden toevoegt of het schrapen van zijn keel te horen is. Het doet eigenlijk geen recht aan de perfecte performer die Sinatra was maar de songs en de setting zijn erg mooi.

De DVD Sinatra And Friends bevat een prima show uit 1977 waarbij onder meer Dean Martin, Natalie Cole, Tony Bennett en John Denver als gasten aanwezig waren en met de meester duetten zingen. Het songmateriaal biedt een rijk overzicht in songmateriaal uit zijn carrière.

PS. Vanaf oktober 2009 worden alle 38 originele albums (in welgeteld zeven verschillende worpen tot aan 2011) van Frank Sinatra opnieuw uitgebracht. Het betreft de albums die Sinatra vanaf 1961 uitbracht op zijn eigen Reprise label. Alle albums zijn geremasterd en de (merendeels) dikke boekjes zijn voorzien van fijne extra info niet eerder gepubliceerd fotomateriaal.