Nieuwe album Snarky Puppy samen met Metropole Orkest
Door op 14 maart 2014

Band: Snarky Puppy
Genre: Jazz, Hiphop/Soul
Label: Ropeadope

Op 19 en 20 april slaan het Metropole Orkest en het New Yorkse jazzgezelschap Snarky Puppy de handen ineen voor een bijzondere album- en dvd opname. In het authentieke Energiehuis in Dordrecht kun je, zittend tussen de muzikanten, bij de opnamen aanwezig zijn. Zoals iedereen weet dragen wij Snarky Puppy een warm hart toe en vroegen we ons dit najaar terecht af of de band op dit moment niet gewoon de beste band ter wereld is.

Lang was Snarky Puppy een goed bewaard geheim in de New Yorkse jazz underground. Maar sinds de release van hun albums/dvd’s Ground UP (2012), Family Dinner Vol. 1 (2013) en het vorig jaar in Nederland opgenomen We Like It Here, weet de wereld de band goed te vinden. De band rond bassist en bandleider Michael League bestaat uit leden die meespeelden met o.a. Prince, Justin Timberlake en Marcus Miller.

Snarky Puppy experimenteert met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock en jazz tot de vaste ingrediënten behoren. Ondanks de onvoorspelbare mix aan stijlen weet Snarky Puppy echter altijd een fijne toegankelijk en lekker swing te behouden. Dat de band zich in Nederland thuis voelt is wel duidelijk. We Like It Here, het laatste album van de band werd afgelopen oktober in de creatieve thuisbasis van Colin Benders (Kyteman) opgenomen. De prima ervaring smaakte duidelijk naar meer…

Voor en na de opnames is er in het Energiehuis genoeg mogelijkheid om met de band- en orkestleden te praten en een borrel mee te drinken. Verder krijg je uiteraard een uniek gesigneerd exemplaar van de opname thuis gestuurd! Per avond zullen er twee opnamesessies plaatsvinden.

Bestel je kaarten hier: http://www.mo.nl/agenda/#aankomend/snarky-puppy-het-metropole-orkest

Snarky Puppy staat ook op 16 mei in Paradiso Amsterdam, 17 mei in Paradox Tilburg en 18 mei in De Oosterpoort, Groningen. Ook staat de band voor een speciaal concert op zaterdag 12 juli op het North Sea Jazz Festival!