Nieuw GoGo Penguin album verwacht in februari
Door op 30 november 2015

Band: Gogo Penguin
Album_title: Man Made Object
Genre: Jazz
Label: Blue Note

Op 6 februari zal Man Made Object, het nieuwe album van het uit Manchester afkomstige GoGo Penguin, uitkomen. Het is het eerste album dat de band voor het grote/legendarische Blue Note heeft gemaakt nadat hun vorige twee albums via het invloedrijke, in Manchester gestationeerde, Gondwana Records van trompettist Matthew Halsall uitgebracht werden.

De band dook afgelopen voorjaar de studio in om de opnamen te maken voor wat alweer hun derde album is. Sommige van de nieuwe composities hoorden we vervolgens in hun zomer (zoals op Gent Jazz) en najaarsconcerten al voorbij komen. Written mocht het hele nieuwe album al een keer horen en wij kunnen melden dat de opvolger van V2.0, ons #1 album van 2014, (ongelooflijk maar waar) een nog opwindender album is geworden als de voorganger. Het trio muzikanten is niet alleen muzikaal optimaal gegroeid maar de composities klinken nog rijker, dynamischer en uitdagender.

Man Made Object bewijst dat GoGo Penguin nu echt hun eigen muzikale idioom hebben gecreëerd. Een idioom waar vanuit ze nog jarenlang prachtige albums kunnen maken. Binnen een muzikale waarin een genrenaam als jazz alleen maar bestaat omdat we hier met een trio te maken hebben en deze voor Blue Note, van oudsher een jazzlabel, platen maakt. We zullen nog ruim twee maanden moeten wachten voordat Man Made Object in de winkels ligt maar wat zal dat wachten beloond worden.

Written in Music Nieuwsbrief