Nicola Conte – Love & Revolution
Door op 02 juni 2011

Artiest: Nicola Conte
Album_title: Love & Revolution
Genre: Jazz
Release_date: 06/02/2011
Label: Impulse
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2940541
Love & Revolution Nicola Conte
4
4

Met Love & Revolution maakt de Italiaanse alleskunner Nicola Conte het zomeralbum van 2011. Dansbare, super aanstekelijke jazztracks met een flinke scheut soul.

De Italiaanse gitarist Nicola Conte staat bekend om zijn markante muzieksmaak. Op zijn albums switcht hij van cool jazz naar hard jazz en van swing naar samba en bossa. Wordt hij gevraagd voor compilaties springt hij van coole electronic en minimal naar jazz, samba en bossa. De door Conte samengestelde serie Viagem is een excellente selectie Braziliaanse singles uit de jaren 50 en 60. Zijn platencollectie is immens en zeer divers en geeft een fijn inzicht in wat de man in muziek boeit.

Voor zijn nieuwe album Love & Revolution verzamelde hij een zeer indrukwekkende gastenlijst om met een geweldig album op de proppen te kunnen komen. Als tegenhanger van de sombere tijden waarin we momenteel leven heeft Conte een trits lekker zonnig tracks geschreven en een zeer positief album gemaakt Wat dat aangaat klopt de 60ties hoes, met Nicola tussen de bloemen, als een klok. Tekstueel is het album licht en warm en muzikaal staat het bol van de cool jazz, acid jazz, samba, salsa en swingjazz. Gelijk al bij het, door de grote nieuwe 2011 souljazz verrassing Gregory Porter, gezongen albumopener Do You Feel Like I Feel weet je dat dit album gaat kloppen. Ook de bijdragen van Jose James, de arrangementen van held Magnus Lindgren en Nicola’s eigen vaste band zijn van grote klasse. Love & Revolution klinkt als het grote zomeralbum van 2011.