Neil Cowley Trio – Live At Montreux 2012
Door op 23 september 2013

Artiest: Neil Cowley
Band: Neil Cowley Trio
Album_title: Live At Montreux 2012
Genre: Jazz
Release_date: 09/23/2013
Label: Eagle
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3191030
Live At Montreux 2012 Neil Cowley Trio
4
4

Met een live album, opgenomen op het Montreux jazzfestival, wordt de wereldwijde opmars van het Neil Cowley Trio mooi in kaart gebracht.

Opgenomen op de 2012 editie van het festival was het in januari van dat jaar uitgebrachte meesterwerk The Face Of Mount Molehill, het vierde album van het trio, natuurlijk het middelpunt (net als dat het op North Sea Jazz een weekend eerder was geweest). In dezelfde setting, dus met de geweldige Rex Horan op bas en Evan Jenkins op drums en de 4 strijkers Julian Ferraretto, Miles Brett, Alex Eichenberger en Helen Sanders-Hewett.

Het optreden op Montreux kende een lekker dikke setlist. Natuurlijk met het volledige Mount Molehill album (op Mini Ha Ha en albumafsluiter Sirens Last Look Back na) in topuitvoering en andere fijne live krakers als het overweldigende Hug The Greyhound, Kenny Two Steps, het verpletterende Box Lily en het machtige How Do We Catch Up. Composities afkomstig van de albums Displaced (2006) en Radio Silence (2010). Het magistrale Box Lily (over zijn te vroeg geboren dochter) is nog niet op een album verschenen. Alleen al voor die compositie zou je dit live album aanschaffen.

Live At Montreux 2012 is een prachtige aanvulling op de reguliere 4 albums die het trio reeds uitbracht en op de immer overtuigende live optredens die het trio geeft. Meer dan logisch dat het Neil Cowley Trio afgelopen jaar in thuisland Engeland werd uitgeroepen tot Winner of the UK Jazz Artist of the Year.

Tracklisting Live At Montreux 2012:

 1. Lament
 2. Rooster Was A Witness
 3. Distance By Clockwork
 4. Slims
 5. Hug The Greyhound
 6. Kenny Two Steps
 7. Box Lily
 8. How Do We Catch Up
 9. Hope Machine
 10. Meyer
 11. Skies Are Rare
 12. La Porte
 13. Fable
 14. The Face Of Mount Molehill
 15. She Eats Flies