Neil Cowley Trio deze week in Nederland
Door op 21 april 2013

Artiest: Neil Cowley
Band: Neil Cowley Trio
Genre: Jazz

Het geweldige Neil Cowley Trio speelt deze week twee optredens in Nederland. Vrijdag 26 april in het Bimhuis, Amsterdam en zaterdag 27 april in LantarenVenster in Rotterdam.

Fast forward: Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Neil Cowley zijn muzikale talenten zou inzetten als jazzpianist. Hij is klassiek geschoold en maakte na zijn tienerjaren de overstap naar de popmuziek. De 39-jarige toetsenist, die het toetsenwerk verzorgde op Adele’s megahit Rolling In The Deep, heeft inmiddels al meer dan een decennium zijn eigen Neil Cowley Trio. Begin vorig jaar verscheen met The Face Of The Mount Molehill alweer het vierde album van het drietal. Op dit album zoekt en vindt Cowley de ideale mix van powerpop, minimalistische soundscapes en – zoals hij het zelf omschrijft – “filmmuziek op zoek naar de geschikte film”.

Cowley trekt samen met drummer Evan Jenkins en bassist Rex Horan alledaagse elementen muzikaal uit het verband en structureert ze laag voor laag in zijn composities. Vorige maand werd het Neil Cowley Trio uitgeroepen tot best jazz formatie in thuisland Engeland. Zeer terecht! Zowel met hun albums als hun live optredens weet het trio steeds optimaal te verrassen.

Bezetting: Neil Cowley – piano, Rex Horan – contrabas, Evan Jenkins – drums