Nederlands jazztalent naar New York en Madrid
Door op 02 november 2011

Genre: jazz

Deze week geeft Nederlandse jazztalent belangrijke showcase-concerten voor muziekprofessionals in zowel New York als Madrid.. Vrijdag 4 en zaterdag 5 november treden Rembrandt Frerichs Trio, Susanne Alt, Jasper Somsen, Simin Tander en de Felix Schlarmann Group in Madrid op in het kader van de Dutch Jazz Expedition Spain. Altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs wordt op donderdag 3 november door North Sea Jazz gepresenteerd tijdens de bijeenkomst in New York van het International Jazz Festival Organization

De optredens voor professionals zijn het resultaat van nauwe samenwerking tussen Buma Cultuur en North Sea Jazz, Fundación Carlos de Amberes, Sena Performers en Stichting JazzNL.

Dutch Jazz Expedition Spain te gast bij Festival de Jazz de Madrid

Tijdens het XXVIII Festival de Jazz de Madrid (www.fcamberes.org) treden op vrijdagavond 4 november het Rembrandt Frerichs Trio en Susanne Alt op in het auditorium van de Fundacion Carlos Amberes. Zaterdagavond 5 november spelen Jasper Somsen, Simin Tander en de Felix Schlarmann Group in het Nuevo Auditorio Conde Duque. De Nederlandse jazzartiesten zijn door Spaanse jazzprofessionals geselecteerd tijdens de Jazzdag afgelopen juni in Rotterdam. Naast Nederlandse jazzmusici gaat er ook een uitgebreide delegatie Nederlandse jazzprofessionals mee om de banden met de Spaanse collega’s te versterken.

North Sea Jazz zet Joris Roelofs in de spotlights

North Sea Jazz Festival is een van de 16 leden van de International Jazz Festival Organization (NY) die meerdere malen per jaar samenkomt om te overleggen over artiesten/groepen, projecten, ontwikkelingen en samenwerking. Dit jaar brengen de leden voor het eerst ook talent van eigen bodem naar voren in de vorm van een showcase. Nederland en België zijn het eerst aan de beurt: North Sea Jazz brengt altsaxofonist en basklarinettist Joris Roelofs voor het voetlicht en Gent Jazz Festival maakt zich hard voor saxofonist Robin Verheyen. Op donderdag 3 november treden beide artiesten met hun respectievelijke New York bands op in Cornelia Street Cafe, New York.