Mrs. Smit And The Boys From Brasil – Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies)
Door op 14 juni 2013

Band: Mrs. Smit and the Boys from Brasil
Album_title: Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies)
Genre: Latin Jazz, Bossa Nova/Jazz
Release_date: 06/09/2013
Label: Indepentend
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies) Mrs. Smit and the Boys from Brasil
3.5
3.5

Zon of regen, alleen of samen, voor Mrs. Smit And The Boys From Brasil maakt het niet uit. Hun doel is om je te laten dansen, te laten lachen en te genieten van het leven. En met Make Love, Have Fun (And Lots of Babies) proberen ze dat gevoel door te geven aan de luisteraar. Na een uitverkochte Paradiso voor hun album release, is het hoog tijd om te kijken of Mrs. Smit en consorten met dit album eindelijk de zomer naar Nederland kunnen brengen.

Mrs. Smit and the Boys from Brasil maken muziek die je verwacht bij zo’n band naam. Heerlijke Braziliaanse muziek. Geïspireerd door de reizen van hun zangeres en bassist naar het prachtige land zelf. Een paar jaar toeren heeft de klanken van deze Amsterdamse band iets authentieks gegeven. Het klinkt alsof het een Braziliaanse band is die Engels heeft geleerd.

Meus Teus is de opener van het album en Mrs. Smit laat direct haar Braziliaans horen. Het klinkt erg natuurlijk. Van de trommels tot het opzwiepende ritme. Een erg klassieke Braziliaanse sound, zoals je die in de vorige eeuw veel hoorde. Met het nummer Somewhere, Someone, mixt ze de typische Braziliaanse klanken met Engelse vocals. Het blijft verrassen. Het voelt niet heel natuurlijk om een Braziliaans nummer opeens te kunnen verstaan, alleen Mrs. Smit laat het erg goed aanvoelen. Posto Nove is een onverwacht nummer. Erg rustig, terughoudend en intiem. Met slechts een gitaar, tablas en haar stem, is het een rustpunt op het album. Na Posto Nove wordt het bekende snellere ritme pas terug gevonden met As Bolas De Sabão, een nummer waarbij je moet bewegen. Met instrumenten verschillend van klarinet tot trommels, is het een typische mengelmoes van Braziliaanse klanken.

Met Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies) is het Mrs. Smit And The Boys From Brasil gelukt om de zomer halen. Of je nu in de huiskamer zit, in de zon of gewoon op werk. Deze cd zorgt voor verlangens naar het Braziliaanse carnaval, stranden, feesten en fiesta.

Tracklisting Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies):

 1. Meus Teus
 2. Somewhere, Someone
 3. João Nobreza
 4. Waterfight With Butterflies
 5. Posto Nove
 6. Weatherman
 7. Take My Hand
 8. Dançando
 9. Paradise On The Rooftop
 10. As Bolas De Sabão
 11. Fruitlady
 12. No Worries
 13. Saudados Do Brasil