Mercury Prize genomineerde Gogo Penguin in Nederland
Door op 21 september 2014

Band: Gogo Penguin
Album_title: v2.0
Genre: Jazz
Label: Gondwana Records

Deze week hoorde het uit Manchester afkomstige jazztrio GoGo Penguin dat ze met hun tweede album V2.0, een album dat wij al volledig de lucht inschreven, genomineerd zijn voor de prestigieuze Mercury Award.

Gogo Penguin speelt, samen met het uit Londen afkomstige Get The Blessing, het komende weekend (dubbel)concerten In Nederland. Aankomende vrijdag in het Amsterdamse Bimhuis en zaterdag in het Rotterdamse Bird. Een heel goede kans om dit zeer veelbelovende trio muzikanten aan het werk te zien.

Written in Music: ‘Na hun (terecht) veel geprezen debuut Fanfares van nog geen 2 jaar terug maakte het uit Manchester afkomstige jazztrio Gogo Penguin met hun nieuwe album v2.0 nog meer indruk. Nadat hun debuut door zo ongeveer iedereen die wat in de Britse scene te zeggen heeft (van Gilles Peterson tot aan Mike Chadwick) de hemel in geprezen werd, lieten pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Rob Turner, zich niet stressen en begonnen gewoon met het verzamelen van nieuwe composities wat uiteindelijk het geweldige V2.0 werd’.