Matthew Halsall – Fletcher Moss Park
Door op 15 oktober 2012

Artiest: Matthew Halsall
Album_title: Fletcher Moss Park
Genre: Jazz
Release_date: 10/15/2012
Label: Gondwana Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3381336
Fletcher Moss Park Matthew Halsall
4
4

Dat de uit Manchester afkomstige trompettist/bandleider Matthew Halsall een van de opvallendste jazzmuzikanten uit de jonge Britse jazzscene is, werd met zijn eerste drie albums wel duidelijk. Met Fletcher Moss Park overtreft hij deze albums.

Met als opvallendste krachten Luke Flowers (Cinematic Orchestra) op drums, Taz Modi (Submotion Orchestra) op toesten en Adam Fairhill op piano, de geweldige Nat Birchall op saxofoon en Rachael Gladwin op harp in de gelederen weet Halsall met Fletcher Moss Park grote indruk te maken. Het album bevat wederom een imposante collectie composities die de grenzen van de spirituele jazz, zoals Halsall zijn muziek in nagedachtenis van Alice (en ook de latere John) Coltrane en ook Pharaoh Sanders noemt, opzoeken. Warmbloedige, relaxte jazz met fijne variatie in instrumenten en solo’s die volledig binnen de composities tot hun recht komen.

Hoewel zijn eerste drie albums al opvallend sterk waren, met het geweldige Go’s Song for Charlie als ode aan de zo vaak door druilerige regen geplaagde thuisstad Manchester als hoogtepunt, heeft Halsall met Fletcher Moss Park zijn eigen stijl prachtig gedefinieerd. Luister naar de openingstrack Cherry Blossom, de titeltrack of het wonderschone, door strijkers geleide Sailing Out To Sea en je weet exact wat ik bedoel.

Tracklisting Fletcher Moss Park:

  1. Cherry Blossom
  2. Fletcher Moss Park
  3. Mary Emma Louise
  4. Sailing Out To Sea
  5. Wee Lan (Little Orchid)
  6. The Sun In September
  7. Finding My Way