Manu Katché – Manu Katché
Door op 22 november 2012

Artiest: Manu Katché
Album_title: Manu Katché
Genre: Jazz
Release_date: 11/21/2012
Label: ECM
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3143431
Manu Katché Manu Katché
4
4

Voor zijn alweer vierde album voor ECM verzet Manu Katché de bakens naar een lichtvoetiger geluid. Maar hij doet dit met een nieuwe groep, slim geselecteerde, muzikanten net zo aanstekelijk als op voorgaande albums.

Waren op zijn vorige albums Neighbourhood (2004) en Playground (2007) muzikanten als Tomasz Stanko, Jan Garbarek, Mathias Eick en Marcin Wasilewski de composities naar grote hoogten hielpen, heeft Katché voor zijn nieuwe gelijknamige album de Noorse trompettist/soundscaper Nils Petter Molvaer en saxofonist Tore Brunborg en ook de Britse pianist/organist/Hammond B3 speler Jim Watson weten te strikken. Mede door de composities is het album een verschil met de voorgaande albums te noemen. Lichter van toon maar wederom door het prachtige spel van de muzikanten een opvallend sterk album.

Het wonderbaarlijk mooi ritmische en gevarieerde spel van Katché blijft immer de drijfveer onder alle muziek die hij maakt. Maar wederom heeft Katché de juiste muzikanten rondom zich heen verzameld om zijn spel de laten floreren. Met de toevoeging van het uitzonderlijke spel van Molvaer wordt ook een compositie als Slowing The Tides naar nog grote hoogte geduwd. Brunborg weet dan weer een compositie als Short Ride tot een geweldige exercitie te maken. Een composities als Loving You klinkt dan weer bijna als pop, Walking By Your Side als een van de mooiste composities die Katché ooit vastlegde. Het gevarieerde vierde album van Manu Katché is wederom een fijne staalkaart van ‘s mans kunnen.

Tracklisting Manu Katché:

  1. Running After Years
  2. Bliss
  3. Loving You
  4. Walking By Your Side
  5. Imprint
  6. Short Ride
  7. Beats & Bounce
  8. Slowing The Tides
  9. Loose
  10. Dusk On Carnon