Magnetic is het nieuwe album van Terence Blanchard
Door op 18 april 2013

Artiest: Terence Blanchard
Album_title: Magnetic
Genre: Jazz
Label: Blue Note

Van trompettist Terence Blanchard verschijnt op 28 mei het nieuwe album Magnetic. Naast zijn kwintet met Brice Winston (saxofonist), Fabian Almazon (pianist), Joshua Crumbly (bassist) en drummer Kendrick Scott, bestaat de fijne gastenlijst uit Ron Carter, Ravi Contrane en Lionel Loueke. Blanchard viert de release van Magnetic tijdens een omvangrijke wereldtour waarbij ook het prestigieuze Newport Jazz Festival aangedaan zal worden.

Magnetic is de terugkeer van Blanchard op Blue Note Records sinds het bekritiseerde debuutalbum Choices, dat in 2009 door platenlabel Concord werd uitgebracht, en een duo album met Poncho Sanchez. Magnetic is volledig geproduceerd door Blanchard, Robin Burgess en Frank Wolf en werd opgenomen in de Avatar Studios te New York.

In 2007 werd Blanchard nog genomineerd voor een Grammy-award voor het meesterwerk A Tale Of God’s Will, het album dat hij uitbracht ter nagedachtenis aan alle slachtoffers die gevallen zijn door de orkaanramp in New Orleans. Blanchard is geboren in New Orleans en woont afwisselend in die stad en New York.

Tracklisting Magnetic:

  1. Magnetic (Terence Blanchard)
  2. Jacob’s Ladder (Joshua Crumbly)
  3. Don’t Run (Blanchard)
  4. Pet Step Sitter’s Theme Song (Fabian Almazan)
  5. Hallucinations (Blanchard)
  6. No Borders Just Horizons (Kendrick Scott)
  7. Comet (Almazan)
  8. Central Focus (Blanchard)
  9. Another Step (Almazan)
  10. Time To Spare (Brice Winston)