Leuven Jazz maakt compleet programma 2018 editie bekend
Door op 29 januari 2018

Genre: Jazz

Van 16 tot en met 25 maart leeft Leuven weer op een jazzy beat. Met klinkende namen als Philip Catherine (& Luca Big Band), Mark Guiliana’s Jazz Quartet, Melanie de Biasio en Zara McFarlane naast nieuwkomers als Vels Trio, Nubya Garcia en Haven belooft ook deze editie 2018 weer een erg mooie te worden.

De zesde editie van Leuven Jazz plaatst tevens de ‘drums’ centraal. Met een speciale set van Antoine Pierre (Urbex, TaxiWars, Philip Catherine), Lander Gyselinck (STUFF., LABtrio, BeraadGeslagen) en Mark Schilders (FABRIK, Jesse van Ruller) en hun ode aan jazzlegende Elvin Jones als meest in het oog springende. Maar het slaginstrument komt regelmatig terug in het programma. Je herkent de concerten aan het drumicoon.

Over mooie extensies gesproken: De Amerikaanse drummer Nasheet Waits komt naar het festival met zijn Equility Quartet en de Britse saxofonist Shabaka Hutchings komt naar Leuven Jazz met een Sons of Kemet XL. Ook komt Book of Air langs om Vvolk te spelen (alleen dat is al een aanrader om langs te komen!!) en ook Binker & Moses, die hartverscheurend uithaalden op Brussels Jazz zijn van de partij.

Zoals alle jaren vinden de concerten plaats op verschillende locaties in de stad: van de bekende concertzalen en bruine kroegen tot hippe stadspleintjes en historische panden … En Leuven Jazz trakteert je niet alleen op muziek, maar ook op films, expo en een jazzquiz.

Nadat we in januari reeds een prachteditie van Brussels Jazz beleefden kunnen we ook met Leuven Jazz ons weer 10 avonden laven aan jazz in alle facetten, van traditioneel tot vers en happening. De kaartverkoop is vanaf vandaag gestart. Zorg dat je op tijd bent om kaarten voor concerten te pakken te krijgen, uitverkoop ligt op de loer.

Volledige programma Leuven Jazz