Keith Jarrett & Charlie Haden – Jasmine
Door op 03 juni 2010

Band: Cahrlie Haden & Keith Jarett
Album_title: Jasmine
Genre: Jazz
Release_date: 06/03/2010
Label: ECM Records
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 2770033
Jasmine Cahrlie Haden & Keith Jarett
4.5
4.5

Een duo album van jazzmeesters Keith Jarrett en Charlie Haden mag met recht wereldnieuws worden genoemd. Binnen de jazz hebben de mannen hun sporen meer dan verdiend. Begin 2007 kwamen de mannen elkaar tegen toen Jarrett gevraagd werd mee te werken aan Ramblin’ Boy, een documentaire over Charlie Haden. Ze speelden kort samen. Hun eerste samenwerking sinds het uiteenvallen van American Quartet in 1976.

Een paar maanden later nodigde Jarrett Haden uit om in zijn huisstudio in New Jersey wederom samen te spelen en opnamen te maken. Een vier dagen durende sessie was het gevolg en een flinke stapel opgenomen composities lagen vervolgens drie jaar klaar om uitgezocht en geselecteerd te worden. Met de strakke opname en tourschema’s van beide mannen duurde het even voordat uit de opnamen de mooiste werden samengebracht tot het album Jasmine, dat vanaf nu in de winkels ligt. Maar wat een overheerlijke weldaad is dit album te noemen. De mannen kozen hun favoriete liefdessongs en maakten er hun geheel eigen versie van. Er moet een hoop magie in de lucht hebben gezeten tijdens de opnamen want de mannen klinken ontspannen en op de toppen van hun kunnen.

In alle klasse die ze in zich hebben, hebben ze ook nog eens het allerbeste in elkaar boven gehaald. Wie van toch behoorlijk uitgekauwde songs als For All We Know en One Day I’ll Fly Away nog zulke ontroerende versies weet te maken verdient alle respect. Charlie Haden, de ondertussen 73 jarige meester van de bas en Keith Jarrett, de onbetwiste grootmeester op de piano, bewijzen dat met de jaren muziek maken nog mooier en gevoeliger kan worden.

Tracklisting Jasmine:

  1. For All We Know
  2. Where Can I Go Without You
  3. No Moon At All
  4. One Day I’ll Fly Away
  5. I’m Gonna Laugh You Right Out Of My Life
  6. Body And Soul
  7. Goodbye
  8. Don’t Ever Leave Me