Julia Hülsmann Trio – Imprint
Door op 18 april 2011

Artiest: Julia Hülsmann
Band: Julia Hülsmann Trio
Album_title: Imprint
Genre: Jazz
Release_date: 03/10/2011
Label: ECM
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2898707
Imprint Julia Hülsmann Trio
4
4

Met haar tweede album voor kwaliteitslabel ECM maakt Hulsmann wederom diepe indruk. Warme melodische pianoklanken in spannende composities die binnen het excellent spelend trio uitstekend tot hun recht komen.

Pianiste Julia Hulsmann is niet alleen een begenadigd muzikante, ze is ook nog een vermaard docente aan de Jazzacademie van de Universiteit van de Kunsten in Berlijn. Ze deelt haar tijd met lesgeven en de wereld over reizen om haar muziek aan een steeds groter wordend publiek te laten horen. Reeds vanaf begin jaren ’90 vervolmaakt ze een grootse carrière als pianist door met zeer uiteenlopende projecten. Haar belangrijkste troef is echter haar trio dat ze halverwege de jaren ’80 samen met bassist Marc Muellbauer oprichtte. Met de ook alweer 10 jaar in het trio bivakkerende drummer Heinrich Kobberling vormen ze een adembenemend trio dat de grenzen van de jazz zoekt.

De band bracht een handvol albums uit, maar met het tekenen bij het legendarische ECM kwam het trio in een stroomversnelling. Hun eerste ECM album The End Of A Summer bleek een doorslaand succes en ze reisden plots de gehele wereld over om het publiek ademloos achter te laten. Vooral het prachtige pianospel van Hulsmann, met een strakke linkerhand en een zeer melodische rechterhand, bleek een fijne aandachttrekker. Met het nieuwe album Imprint hebben ze een wellicht nog mooier album gemaakt. De sfeer is weer ingetogen en de songs klinken gedragen maar met de juiste lichtheid om optimaal te blijven boeien.

Tracklisting Imprint:

 1. Rond Point
 2. Grand Canyon
 3. A Light Left On
 4. Juni
 5. Storm In A Teacup
 6. (Go And Open) The Door
 7. Kauf Dir Einen Bunten Luftballon
 8. Ritual
 9. Lulu’s Paradise
 10. Ulmenwall
 11. Zahlen Bitte
 12. Who’s Next