Jazz Maastricht 22 en 23 maart
Door op 04 maart 2014

Het weekend van 22 en 23 maart staat in het teken van Jazz Maastricht. Het festival wordt georganiseerd door Stichting Jazz Maastricht, de organisatie die al 14 jaar aan de weg timmert als het gaat om het bevorderen van de geïmproviseerde muziek in de meest zuidelijke stad van Nederland. Voorzitter Jean Haesen legde in oktober uit aan WiM dat het hem vooral gaat om het bijeenbrengen van verschillende stijlen en het verbinden van creativiteit. Het festival is het jaarlijkse hoogtepunt van het vervullen van deze doelstelling. De stichting organiseert daarnaast concerten en workshops door het hele jaar.

Het programma van 22 en 23 maart laat een mooie mix aan artiesten zien. Op zaterdag vinden de concerten plaats in het theater Aan het Vrijthof.  De namen: Eric Vloeimans & Tuur Florizoone. Vorig jaar al een groot succes op het festival en nu aangevuld met de cellist Jorg Brinkmann. Avishai Cohen Trio. De Israëlische bassist heeft afgelopen jaren de Europese podia veroverd met zijn vaak verrassende stijl en invloeden uit het Midden-Oosten en Oost-Europa. Raoul Midon, met zijn uniek zangstijl die aan Stevie Wonder doet denken, een mix van jazz, soul en R&B. Simin Tander, vocaliste van Afghaans-Duitse komaf, maar woonachtig in Nederland waar ze haar conservatorium studie afrondde. Prachtige jazz sound met verstilde oosterse mystiek. Zeer recent is haar nieuwe album Where Water Travels Home uitgekomen, lees hier de recensie. Verder op dag 1 van het festival: Craig Taborn, Music Academy Bigband, Jonge Honden en Mario Tappi Trio.

Eric Vloeimans Tuur Florizoone 1

Op zondag 23 maart wordt het festival vervolgd in het Bonbonnière Theater. Daar staan ondermeer op het programma: Ntjam Rosie, The Bad Plus Trio en Kumulus Jazz Band.

De doelstelling van Jazz Maastricht – het bijeen brengen van verschillende stijlen, komt mooi tot uitdrukking in het programma van het festival. WiM zal er verslag van doen. Voor meer informatie: www.jazzzmaastricht.com. En zie ook: Interview met festivaldirecteur Jean Haesen.

(foto: Eric Vloeimans en Tuur Florizoone, Jazz Maastricht 2013)