James Farm – City Folk
Door op 12 december 2014

Band: James Farm
Album_title: City Folk
Genre: Jazz
Release_date: 10/31/2014
Label: Nonesuch
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3357336
City Folk James Farm
4
4

Dat er van het energieke jazzcollectief James Farm een opvolger van hun geweldige gelijknamige debuut uit 2011 zou komen lag voor de hand. De band met Aaron Parks (piano), Joshua Redman (saxofoon), Eric Harland (drums) en Matt Penman (bas) liet zowel op dat album als live zoveel speelplezier horen en zien dat je aan alles voelde dat de mannen weer graag samen wilden komen zodra hun soloprojecten daar weer tijd voor gaven.

En dat de magie tussen de zeer talentvolle muzikanten nog steeds optimaal is bewijst City Folk. Met hun tweede album hebben ze een nog beter album gemaakt dan met hun debuut. Dat Joshua Redman een van de meest geweldige saxofonisten van deze tijd is mag al 20 jaar duidelijk zijn maar dat Parks, Penman en Harland tot fenomenale hoogten aan het doorgroeien zijn bewijst dit nieuwe album.

De composities sprankelen, het spel klinkt super fris, de muzikanten bewijzen elk briljant te kunnen soleren en het samenspel is al net zo adembenemend. En de mannen kunnen net zo hard grooven als dat ze subtiel hun weg vinden. Het zijn prachtcomposities als Two Steps (Penman), Otherwise (Parks), het dik op de groove doorduwende Mr. E en What Remains (allebei van Redman) die in eerste instantie de meeste indruk maken maar met elke luisterbeurt zullen daar alleen maar meer bijkomen.

Heerlijk om een collectief aan het werk te horen dat elkaar zo optimaal uitdaagt om het beste van hun spel te laten horen. City Folk is een prachtplaat!

Tracklisting City Folk:

  1. Two Steps
  2. Unknown
  3. North Star
  4. Mr. E
  5. Farms
  6. Otherwise
  7. Jury’s Out
  8. Aspirin
  9. City Folk
  10. What Remains