Ibrahim Maalouf betovert op nieuwe soundtrack
Door op 15 januari 2016

Artiest: Ibrahim Maalouf
Album_title: Je vous souhaite d’etre follement aimee
Genre: jazz, Soundtrack
Label: Mi'ster

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om als jazzmuzikant een dikke boterham te verdienen. De inkomsten uit albumverkoop en royalties houden niet over, dus het geld zal vooral verdiend moeten worden met optredens. Het componeren van soundtracks is een lucratieve aanvulling gebleken voor tal van jazzmuzikanten van Miles Davis tot Terence Blanchard.

Ibrahim Maalouf financiert veel van zijn activiteiten met inkomsten uit de filmbranche. Eerder leverde hij de geslaagde soundtrack Yves Saint Laurent (over de Franse couturier) af en deze maand verschijnt de soundtrack voor de Franse speelfilm Je vous souhaite d’etre follement aimee.

De film van regisseur Ounie Lecomte gaat over een vrouw die als kind werd geadopteerd en haar biologische moeder wil opsporen. Maalouf componeerde tijdloze filmmuziek waarin pianospel een belangrijke rol vertolkt. Net als de soundtrack voor YSL is het spel warm, melancholisch en memorabel. Hoogtepunten zijn Retour à la maternité, La rencontre, L’abandon en Je vous souhaite d’être follement aimée. De soundtrack kent met 30 minuten wel een enigszins korte speelduur.

De soundtrack is Maalouf’s derde release in korte tijd na het fantastische Khaltoum en Red And Black Light. Hieronder een korte documentaire over de totstandkoming van de soundtrack.