How To Kiss is het nieuwe album van Susanne Alt
Door op 02 maart 2012

Artiest: Susanne Alt
Album_title: How To Kiss
Genre: Jazz

Op 6 april 2012 verschijnt het vierde studioalbum How To Kiss van saxofoniste Susanne Alt. Naast de eigen composities nam Susanne nam voor het eerst een aantal covers op, waaronder What’s Going On van Marvin Gaye.

Ook laat Susanne voor de eerste keer haar stem horen: ze zingt het nummer Just A Llittle Lovin”, bekend van Ray Charles. Aan How To Kiss werkten onder meer gastmusici Thijs van Leer, Jos de Haas en Loet van der Lee mee. Ook is de band uitgebreid met een gitarist en is de (live) samenwerking met funkdrummer Jamal Thomas (Maceo Parker, Otis Redding, S.O.S. Band) nieuw. Susanne presenteert het nieuwe album op zondag 8 april in het Bimhuis in Amsterdam.

De van oorsprong Duitse Susanne Alt leerde al op zeer jonge leeftijd van haar ouders, beiden muziekdocent, piano en gitaar spelen. Op 12-jarige leeftijd kwam ze in aanraking met haar grote liefde: de saxofoon. In haar jeugd won ze diverse prijzen, waaronder de prestigieuze “International Siemens Award For Young Jazz Talent” in 1996. Na diverse studies in Nederland (Conservatorium van Amsterdam) en Duitsland (Universität der Künste in Berlijn) en heel veel live concerten, werd ze in 2004 beloond met een finaleplaats in de “Dutch Jazz Competition”. Behalve met haar eigen band speelt Susanne ook regelmatig met DJ’s (o.a. Wicked Jazz Sounds, DJ Maestro, Roog). Naar aanleiding van de samenwerking met Fred Wesley op Susanne’s album “On Track” (2009) toerde ze met Fred Wesley & The New J.B.’s in Nederland en Frankrijk. Ook was Susanne meerdere keren te gast op het podium bij George Clinton & Parliament Funkadelic.

Eerder verschenen de albums Nocturne (2004), Delight (2007), ‘On Track’ (2009) en het live-album Live at Bimhuis (2011). Op 6 april 2012 verschijnt HowT Kiss; het album wordt op 8 april gepresenteerd in het Bimhuis in Amsterdam.

Susanne Alt live:

  • 07 april – Regentenkamer, Den Haag
  • 08 april – Bimhuis, Amsterdam (CD-PRESENTATIE)
  • 27 april – Toko MC, Amsterdam (Mijke’s Middag @Radio6)
  • 29 april – Trianon, Nijmegen
  • 11 mei – Luxor Live, Arnhem
  • 13 mei – Projekt 072, Alkmaar
  • 20 mei – Zizo, Meppel

Written in Music Nieuwsbrief