Het eerste werk van Erik Truffaz weer volop te krijgen!
Door op 11 maart 2011

Artiest: Erik Truffaz
Genre: Jazz
Label: Blue Note

Met de heruitgave van 6 albums van Erik Truffaz is de opwindende uit Zwitserland afkomstige jazz trompettist weer optimaal in zicht. De Blue Note toppers laten de trompettist in volle glorie horen. In een fijne worp van 6 albums tegelijk, die vanaf heden voor een midprice in de winkels liggen, is de strat van Truffaz op album nu weer prima verkrijgbaar.

Erik Truffaz werd in 1996, als jonge jazzbelofte, getekend door de Franse divisie van Blue Note. Zijn mix van jazz, rock, hiphop en invloeden uit de dance maakten hem over de jaren een zeer belangrijke trompettist die immer een grote indruk achterlaat. Zijn stijl is vergelijkbaar met die van onze eigen Eric Vloeimans (vooral met zijn electrische kwartet Gatecrash) maar meer technisch gestileerd.

De serie heruitgaven bevat zijn eerste 6 Blue Note albums:

  • Out Of A Dream (1997)
  • The Dawn (1998)
  • Bending New Corners (1999)
  • The Mask (2001)
  • Mantis (2001)
  • Revisité (2001)

Daarvan markeerde het pracht album Bending The Corners, met zijn zeer smaakvolle mix van free jazz, hiphop en jazzgrooves een crossover naar een groot publiek. Het album won diverse prijzen en verkocht wereldwijd voor een jazzalbum indrukwekkende aantallen. Truffaz’ naam als belangwekkende nieuwe jazz artiest was hiermee definitief gevestigd.

Met deze 6 albums in een fijne midprice klasse krijgt iedereen die Truffaz nog niet kent een geweldige herkansing. Niet te missen dus….