Gloedvolle Zara McFarlane in het Bimhuis
Door op 18 januari 2014

Artiest: Zara McFarlane
Gig_title: Gloedvolle Zara McFarlane in het Bimhuis
Genre: Jazz
Label: Brownswood Recordings
Loc_venue_prefix: Het
Loc_venue: Bimhuis
Loc_city: Amsterdam
Loc_country: Nederland

Met een mooi uitgelezen 2 setter wist de Britse jazz zangeres Zara McFarlane gisteren (vrijdag 17 januari 2014) het publiek in het Bimhuis volledig in te pakken.

Op basis van haar dit weekend verschenen nieuwe album If You Knew Her was de uit Londen afkomstige McFarlane voor een kort bezoek in Nederland. Het Amsterdamse Bimhuis werd aangedaan voor een concert/albumpresentatie. Ze haar had haar vaste band meegnomen met daarin de uitstekende Peter Edwards op piano, Max Luthert op bas, de erg goede Moses Boyd op drums en Binker Golding op sax. Dat deze jonge muzikanten (de gemiddelde leeftijd ligt rond de 25) de songs van McFarlane helemaal snappen wordt met elke compositie die deze avond gespeeld wordt duidelijk. Subtiel dan weer groovend begeleiden ze McFarlane, die zelf met haar geweldige en elastische stem alle aandacht naar zich toetrekt.

Een fijn uitgelezen set voor de pauze met aandacht voor de songs van haar nieuwe album maar vooral ook een mogelijkheid om de geweldige songs van haar debuut Until Tomorrow (2011) te laten horen. More Than Me, Until Tomorrow en ook Blossom Tree krijgen prachtige uitvoeringen mee. In de tweede set komen de songs van haar nieuwe album helemaal tot volle bloei. Een met piano, bas en drums gespeelde Open Heart (op het album is de begeleiding spaarzaam), een heerlijk gedreven Police And Thieves, een prachtige, door het fraaie pianospel van Edwards opgesierde, Love, een met een reggae gedreven basis gespeelde Angie La La en een lekker dikke Move maakten het concert een onvergetelijke.

Zara McFarlane en haar muzikanten maken met dit optreden meer dan duidelijk dat 2014 haar jaar gaat worden. Typisch zo’n artiest die straks op North Sea Jazz haar grote doorbraak gaat beleven.