Eyolf Dale – Wolf Valley
Door op 21 juni 2016

Artiest: Eyolf Dale
Album_title: Wolf Alley
Genre: Jazz
Release_date: 06/10/2016
Label: Edition Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3529009
Wolf Alley Eyolf Dale
4
4

De fascinerende muziek van de Noorse pianist Eyolf Dale vindt een nieuw hoogtepunt op Wolf Valley. Met zijn nieuwe octet weet hij fraaie diepten in zijn nieuwe composities te vinden.

De nog maar 31-jarige Dale maakte vanaf 2008 een fijne reeks albums. Onder meer als het duo Albatrosh met saxofonist André Roligheten en vervolgens als prominente muzikant op het album Slow Eastbound Train van tubaspeler Daniel Herskedal. Met Wolf Valley maakt hij zijn vijfde album als bandleider met een octet wat zeer tot de verbeelding spreekt. De jonge band heeft naast grote vriend Roligheten (tenorsax & klarinet) ook Per Zanussi (bas & zaag), Gard Nilssen (drums), Rob Waring (vibrafoon), Adrian Waade (viool), Kristoffer Kompen (trombone) en Hayden Powell (trompet) in de gelederen. Een geweldig fascinerend en super getalenteerd gezelschap.

Voor Wolf Valley heeft Dale een intrigerende collectie composities geschreven die met de uitgebreide Noorse band en de exact juist arrangementen precies de juiste sfeer en snaar raken. Dat Dale geweldig kan spelen wisten we al en wat fijn om steeds maar weer te horen dat hij met elk album nog beter wordt. Wat een prachtig spel laat hij op dit nieuwe album weer horen. Albumopener Furet zet weergaloos de toon voor een album dat in composities net zo melodieus is als fijn tegendraads en uitdagend. Omringd door die geweldige groep muzikanten die in de solo’s laten horen de muzikale strijd met Dale goed aan te kunnen is met Wolf Valley een prachtig album tot stand gekomen. Weergaloos in sfeer en klank stijgen de muzikanten naar grote hoogten. Absolute aanrader.

Tracklisting Wolf Valley:

  1. Furet
  2. Fernanda
  3. Shostachoral
  4. Ban Joe
  5. Sideways
  6. Teglstein
  7. The Creek
  8. Silent Ways
  9. The Walk