Eerste namen tweede Dutch Jazz & World Meeting
Door op 07 mei 2012

Genre: Jazz/World

DJWMTijdens de tweede Dutch Jazz & World Meeting (DJWM) op 5 en 6 oktober in het Bimhuis, Conservatorium van Amsterdam en Muziekgebouw aan ’t IJ, presenteren 26 Nederlandse state-of-the-art jazz en world groepen zichzelf aan internationale en nationale muziekprofessionals. De eerste namen van het showcase programma zijn door het organiserende Muziekcentrum Nederland (MCN) openbaar gemaakt. Het hele showcase programma van 26 groepen wordt binnenkort bekend gemaakt via de website www.djwm.nl.

De eerste namen in de jazz zijn: VPRO Boy Edgarprijs winnaar 2012 Yuri Honing, het Royal Improvisers Orchestra, PumpOrgan, Hybrid 10tet en Testimoni. Voor World zijn het Baraná Elektro Shaman, the Nordanians, Boi Akih, Jungle by Night en Parne Gadje. De selectie van de showcases voor de tweede Dutch Jazz & World Meeting werd in opdracht van MCN gedaan door twee onafhankelijke curatoren: Michelle Kuypers (North Sea Jazz en Mojo Concerts) en Wim Westerveld (Music Meeting en Chazz Agency).

Openingsavond 4 oktober in het Bimhuis

De openingsavond vindt donderdag 4 oktober plaats in het Bimhuis met een optreden van de David Kweksilber Big Band. Een beperkt aantal kaarten is voor algemeen publiek beschikbaar. Tijdens de dagdelen van DJWM op 5 en 6 oktober worden er in het Conservatorium van Amsterdam seminars aangeboden waarin actuele kwesties uit de internationale jazz en wereldmuziek aan de orde worden gesteld. Internationaal erkende connaisseurs zullen keynote speeches geven. Op de geïntegreerde jazz en wereldmuziek Informatiemarkt presenteren een honderdtal Nederlandse agencies, boekers en andere professionals zich. Speeddate sessies met de buitenlandse delegaties en tradedinners completeren het programma.

Dutch Jazz & World Meeting

De Dutch Jazz & World Meeting is een tweejaarlijks evenement ten bate van de internationale promotie van Nederlandse jazz en wereldmuziek. Het gemeenschappelijke platform voor jazz en wereldmuziek, internationaal uniek in zijn opzet, is bedoeld voor zowel internationale professionals als iedereen die in Nederland actief is in de jazz en wereldmuziek. Begin december 2010 vond de eerste plaats in de Melkweg, het Bimhuis, de Sugar Factory en Felix Meritis. Met als hoogtepunten de optredens van Eric Vloeimans’ Gatecrash, Arifa en Lilian Vieira & Rogerio Bicudo.

www.djwm.nl

www.mcn.nl/djwm