Doe de dOeK: 2013 Festival #11
Door op 30 april 2013

doekno2_4dec2010 017
Het is weer dOeK-tijd. dOeK, De oefening de kunst, het Amsterdamse collectief en netwerk van improviserende musici dat van 1 t/m 10 mei aanstaande zijn elfde jaarlijkse festival houdt met in het midden twee festivalavonden in het Amsterdamse Bimhuis houdt. Twee avonden met meer dan twintig musici in zes formaties uit negen landen:

 
Duitsland: Frank Gratkowski, Achim Kaufmann, Klaus Kugel, Tobias Delius
België: Peter Jacquemijn
Groot Brittannië: Richard Barrett, Oren Marshall
Noorwegen: Jan Rune Strøm, Tollef Østvang, Thomas Johansson
Zweden: Mats Äleklint, Thomas Johansson
Australië: Tony Buck
VS: Roy Campbell, Tristan Honsinger, John Dikeman, Michael Moore, Michael Vatcher
Korea: Okkyung Lee
Nederland: Han Bennink, Cor Fuhler, Theo Loevendie, Arjen Gorter, Wilbert de Joode, Oscar Jan Hoogland, Eric Boeren, Raoul van der Weide, Wolter Wierbos

En dan meteen de helft van ICP-orkest daarbij: Wolter Wierbos, Tristan Honsinger, Michael Moore, Tobias Delius, Han Bennink

Daarvoor en daarna zijn er nog talrijke concerten op andere locaties zoals OT301, De Slang, Plantagedok, De Valreep, Delicatessen, Vondelbunker, ocii. Niet alleen een netwerk van musici, ook een netwerk van Amsterdamse (muzikale) locaties (voor nadere details zie HIER). Veel te doen met dOeK, veel te beluisteren en te zien. En daarbij breidt het dOeK-web zich uit naar andere uithoeken en jongere musici. Een Amsterdams ding in prille meidagen.

WRITTEN IN MUSIC-besprekingen hier:

Bennink, Bennink, Bennink, Bennink, Bennink, Bennink, Bennink, Dikeman, Dikeman, Gratkowski, Gratkowski, Kugel, Moore, Strøm, van der Weide, Wierbos, Wierbos.

Foto © FoBo – Henning Bolte ©