Den Haag verrast met Mondriaan Jazz Festival
Door op 14 april 2017

Album_title: Den Haag verrast met Mondriaan Jazz Festival
Genre: Jazz

Een jazzfestival in de geest van Mondriaan dat is waar wij van Written wel wat mee kunnen. Vooral als op het festival oude helden als Ravi Coltrane (met een zeer speciaal concert) gecombineerd worden met aanstormend talent als Nate Smith Kinfolk en Mammal Hands.

Niet alleen kleurt Den Haag dit jaar Mondriaan, ook klinkt de stad op 14 oktober naar de kunstvormen van de Nederlandse schilder. Het Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ verspreidt zich die dag over het popdistrict en landt op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag, in het Paard, Koorenhuis en Humanity House.

Mondriaan Jazz Festival #MJAZZ vertaalt de liefde van Mondriaan voor jazz naar een internationaal najaar festival. De line-up bevat gevestigde grootheden, maar richt zich met de toevoeging van aanstormend (jazz)talent ook op de toekomst. Centraal staat de New Yorkse jazzscene met haar vele progressieve subculturen. Mondriaan bracht een groot deel van zijn leven door in deze levendige stad en stond bekend als kenner en verzamelaar van Amerikaanse jazz. Zijn platencollectie maakt nog altijd deel uit van de verzameling van het Haagse Gemeentemuseum.

De line-up is gevarieerd. Zo zal saxofonist (en zoon ván) Ravi Coltrane éénmalig een live-uitvoering ten gehore brengen van het Canto Ostinato, het magnum opus van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt. Ook zijn er Nederlandse debuten van onder meer Nate Smith KINFOLK (USA), Evan Marien x Dana Hawkins (USA) en Noorse nu-soul talenten Rohey. Daarnaast biedt het programma een handvol gerespecteerde en bekende namen waaronder FORQ (USA), Jaimeo Brown Transendence (USA), Mammal Hands (UK), Jamire Williams (USA) en de Indiase zangeres Ganavya Doraiswamy.

Datum: zaterdag 14 oktober 2017

Locaties: Paard| Koorenhuis | Humanity House e.a. locaties in Den Haag

Kaartprijs: €25 (ex. servicekosten), voorverkoop van start vanaf vrijdag 14 april 2017