Danay Suarez – Havana Cultura Sessions EP
Door op 21 oktober 2010

Artiest: Danay Suarez
Album_title: Havana Cultura Sessions EP
Genre: Jazz, World
Release_date: 10/20/2010
Label: Brownswood Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Havana Cultura Sessions EP Danay Suarez
4
4

Met een 4 songs tellende ep maakt de jonge Cubaanse zangeres Danay Suarez indruk. Ze heeft een stem met een urgentie die je maar weinig hoort.

Ondersteund door het Havana Cultura netwerk en met exact de juiste muzikanten in drummer Ramses Rodriquez, bassist Omar Gonzales, percussionist Vince Vella en pianist Roberto Fonseca is de Havana Cultura Sessions EP een absolute aanbeveling te noemen. Maar het is Suarez zelf die de grootste indruk maakt. Gelijk vanaf de fascinerende klanken van het geweldige gedreven gespeelde Ser O No Ser is duidelijk dat hier een band speelt en zangeres zingt die geen reserves kennen. Gelijk bijna 23 minuten hard vooruit en alle muzikale remmen los. Wat een heerlijk opwindende song. Een waar statement binnen de nieuwe Cubaanse muziek.

Ook de andere songs op deze ep, zoals het prachtig ingetogen Hay Un Lugar, Guajira (met een geweldige pianosolo van Fonseca) en En Lo Profundo overtuigen in een opwindende tegelijk losse stijl. Geen gepolijste Cubaanse sound maar heerlijk organisch met een heerlijke rafel. Het is Suarez die met haar zeer overtuigende zang steeds de muzikale richting wijst en optimaal overtuigt. Ongelooflijk met wat voor emoties ze Hay Un Lugar zingt. Zo recht uit het hard hoor je het echt maar heel weinig. Havana Cultura Sessions bewijst de klasse van Danay Suarez in 4 songs. Laat er maar heel snel een heel album komen.

Tracklisting Havana Cultura Sessions:

  1. Ser O No Ser
  2. Hay Un Lugar
  3. Guajira
  4. En Lo Profundo