Clemens van der Feen – 14PM
Door op 27 oktober 2013

Artiest: Clemens van der Feen
Album_title: 14PM
Genre: Jazz
Release_date: 10/11/2013
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
14PM Clemens van der Feen
4
4

Met zijn vorige album High Places van twee jaar terug liet bassist Clemens van der Feen duidelijk horen tot de Europese top in jazz te horen.

De composities op dat album waren van een meer elektrische aard en boeiden optimaal. Het album was een van de beste jazzalbums van dat jaar. Voor zijn nieuwe album 14PM, opgenomen in de downtime uren in de studio’s van het Metropole Orkest (waar zijn broer Paul in speelt), heeft Clemens juist gekozen voor een meer akoestische sfeer en ook dat past hem als gegoten.

Met broer Paul op saxofoons, Harmen Fraanje op piano en Onno Govaert op drums is een prachtig, sfeervol album tot stand gekomen. Een album dat tot de hoogtepunten in de hedendaagse Nederlandse jazz behoort. Composities als Westerpark, Ziel 2, het door de legendarische drummer Paul Motian geïnspireerde titelnummer en een ronduit geniale versie van de Lennon/McCartney compositie  Sun King zijn adembenemend goede tracks. Zo natuurlijk goed als de samenwerking met Paul immer klinkt zo verrassend is de meer dan prachtige samenwerking met Fraanje. Wat een briljant samenspel hebben die twee muzikanten over de vele jaren samen spelen gekregen.

Tracklisting 14PM:

  1. Transworld Depravity
  2. Westerpark
  3. Ziel 2
  4. Mappa
  5. Sun King
  6. 14PM
  7. Afiripoeki
  8. Final Hour