Caro Josée – Turning Point
Door op 13 mei 2013

Artiest: Caro Josée
Album_title: Turning Pint
Genre: Jazz
Release_date: 05/12/2012
Label: Skip
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3094578
Turning Pint Caro Josée
3.5
3.5

Caro Josée heeft Nederlandse ouders, maar de Duitse nationaliteit. Ze debuteerde in 1977 met het album It’s Nothing But Higher met de Caro & JCT band en won meteen een prestigieuze Duitse prijs in de categorie “Beste Nationale Nieuwkomer”. Na vier albums in de jaren tachtig, één in de jaren negentig en de voorlaatste in 2005 (Eternity) besloot ze onder de naam Caro Josée verder te gaan.

Turning Point kwam al in 2012 uit, maar kreeg onterecht weinig aandacht van de Nederlandse muziekpers. Caro Josee is gezegend met een prachtige, zwoele stem die prima tot zijn recht komt op deze smooth jazz plaat. Doe je ogen dicht bij liedjes als A Love Like This, No Stars In My Sky, Mi Amor of Paris en je ziet Hollywood’s favoriete koppeltje Ryan Gosling en Emma Stone al in gedempt licht verbale plaagstootjes uitwisselen. Caro Josée zingt haar nachtclubrepertoire overtuigend en emotioneel. Door de sfeervolle instrumentatie van onder meer sinti gitarist Enzo Manush Weiss en bluesy invloeden klinken de liedjes nimmer eentonig. Iedereen die de ingetogen van Amy Winehouse leuk vond, moet dit album maar eens gaan luisteren. Overigens is deze blonde dame niet voor één gat te vangen en laat in Bouillabaisse horen dat ze revuenummer moeiteloos aankan.

Voor Turning Point ontvangt Caro Josée binnenkort de Duitse Echo prijs voor beste vocale prestatie in het jazz genre door een Duitse artieste (zangeres Malia krijgt de internationale prijs voor haar album Black Orchid). De Echo prijs is het Duitse equivalent van de Amerikaanse Grammy. Turning Point is een fantastisch album voor de late uurtjes met een glaasje wijn zoals de zangeres zelf al laat zien. Voor je het weet krijgt je date zomaar een nachtelijk vervolg.

Tracklisting Turning Point:

 1. La Terrazza
 2. Paris
 3. The Lawyer’s Wife
 4. Night Time
 5. Bouillabaisse
 6. Mona Lisa Liut
 7. A Love Like This
 8. No Stars In My Sky
 9. Sos
 10. It’s Impossible
 11. Mi Amor