Bill Laurance voor 2 concerten in Nederland
Door op 07 oktober 2014

Artiest: Bill Laurance
Album_title: Flint
Genre: Jazz
Label: Ground Up!

Als pianist van het vermaarde Snarky Puppy heeft Bill Laurance al de nodige successen meegemaakt de laatste tijd. Met zijn binnenkort, op Snarky Puppy’s eigen platenlabel Ground Up!, te verschijnen album/DVD Flint nog meer.

Gelijk bij het bekend maken van het nieuws werd de quote “One of the most eagerly anticipated albums this year” door Jazz FM de wereld ingeslingerd. Ook al omdat Snarky Puppy’s main man Michael League (bas) en Robert ‘Sput’ Searight (drums) en een volledig orkest meespelen. Het lang verwachte album brengt klassiek vermengd met jazz op een volledig nieuwe manier.

Bill is een pianist, keyboard player, componist, producer en arrangeur die vanuit Londen werkt, en niet zoals zoveel leden van Snarky Puppy vanuit Brooklyn. Hij studeerde aan de fameuze University of Leeds en was reeds vanaf zijn 14de professioneel muzikant. Hij is momenteel bezig te schrijven voor zijn eigen project THE FIX, wat een electronic duo is. Andere artiesten/muzikanten waarmee hij de afgelopen jaren werkte zijn Morcheeba, Musiq Soul Child, Chris Potter, Lionel Loueke, The New Mastersounds, Miss Dynamite en Keith Allen.

Naast de muziek runt hij zijn eigen music production company Twenty Thousand die gespecialiseerd is in muziek voor films, TV en commercials. Recente klanten waren daarbij Apple Mac, SKY Broadband, Nokia, De Beers, Hewlett Packard en Rigby & Peller. Bill werkt ook graag samen met dansgezelschappen zoals Alvin Ailey, Ballet Rambert, Mathew Bourne, Phoenix dance, Northern Ballet Theatre en English National Ballet.

De optredens in Nederland zullen in het teken staan van het nieuwe album Flint, wat betekend dat het voor velen een eerste echte kennismaking met Laurance als componist, pianist als bandleider zal zijn. Zeer spannende aangelegenheid dus die gezien de muzikale status van de man alleen maar intrigerender wordt. Niet te missen dus!

Concerten in Nederland:

  • Zaterdag 11 oktober: Bird, Rotterdam
  • Zondag 12 oktober: North Sea Jazz Club, Amsterdam