Antonio Serrano & Federico Lechner – La Extraña Pareja
Door op 02 januari 2013

Artiest: Federico Lechner
Album_title: La Extraña Pareja
Genre: Jazz
Release_date: 09/25/2012
Label: Youkali Music
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3141998
La Extraña Pareja Federico Lechner
4.5
4.5

Maar weinig muzikanten zijn zo briljant op elkaar ingespeeld als de oorspronkelijk Argentijnse pianist Federico Lechner en de uit Madrid afkomstige harmonica speler Antonio Serrano. En wat een schitterende muziek maken deze mannen dan ook samen.

Ik had het uitzonderlijke geluk de twee mannen een aantal jaren terug, op een late zondagavond, te zien spelen in het fijne Cafe Central in het hart van Madrid en was gelijk verkocht. Het geweldige pianospel van Lechner en het ronduit fabuleuze harmonicaspel van Serrano imponeerde en emotioneerde. De twee mannen werden die avond begeleid door een drummer en een bassist wat de muziek zowel power en souplesse gaf. Maar de fijne stukken die de mannen op eigen kracht speelden sprongen er absoluut uit. In de studio maken ze daar dan ook gretig gebruik van. Net als op hun eerste twee duoalbum, Sesión Continuauit 2004 en Armonitango uit 2007, is hun nieuwe album La Extraña Pareja een meesterlijke verzameling uitdagende composities die beiden op het lijf geschreven zijn.

In 2003 gestart als samenwerking waarbij puur filmmelodieën werden bewerkt en gespeeld is de muziek over de jaren geëvolueerd naar een fraaie blend van standards, eigen composities en filmmelodieën. Voor hun nieuwe album maakten ze vanuit dat aloude idee een erg mooie versie van de titelsong van The Odd Couple, wat tevens, weliswaar naar het Spaans vertaald, ook de albumtitel is: La Extraña Pareja. Voor de rest kent het album puur standards, waaronder prachtige versies van Charlie Parker’s Donna Lee, en de John Coltrane klassiekers composities 26-2 en Giant Steps. De mannen weten die bekende composities prima naar de eigen hand te zetten. Opvallend genoeg zijn daarnaast hun eigen composities van net zulke uitzonderlijke kwaliteit. Luister naar Zamba Para Maraino of Recuerdes De Tigre en je bent verkocht. Lechner is een fabuleuze pianist met een heerlijke levendig, warm timbre. Serrano wordt al jaren, naast Gregoire Maret, de enige echte opvolger van Toots Thielemans genoemd en met dit album bewijst hij eens te meer dit te zijn. Serrano weet echt alle emotionele registers van zijn harmonica briljant te bespelen in emotievol dan weer energiek spel.

Hoog tijd dat deze twee mannen eens naar Nederland komen om hun fabuleuze kwaliteiten aan het Nederlandse publiek te openbaren.

Tracklisting La Extraña Pareja:

 1. La Extraña Pareja
 2. Zamba Para Mariano
 3. Patynando
 4. I Fall In Love Too Easily
 5. Giant Steps
 6. 26-2
 7. Haroula’s Dream
 8. Donna Lee
 9. Bluff
 10. Recuerdes De Tigre
 11. Giant Steps (bonus track)