Waarom wij van Goldie en The Heritage Orchestra houden
Door op 21 juli 2015

Sommige muziek heeft geen introductie meer nodig. Het album Timeless van Goldie uit 1995 is een absolute drum ’n bass klassieker en nog steeds een super fascinerende heldenplaat.

Vorig jaar op 14 juni werd op uitnodiging van 2014 Meltdown curator James Lavelle het volledige Goldie album Timeless door The Heritage Orchestra uitgevoerd met Jules Buckley als dirigent. Het werd een legendarische avond waarop briljante muziek op een briljante manier met orkest opnieuw werd uitgevonden.

De drijvende krachten achter dit projecten waren naast Buckley en het Heritage Orchestra zeker ook keyboardspeler/gitarist Matt Calvert die zowel meehielp aan de arrangementen en ook live op gitaar en keys meespeelde en de onnavolgbare Andy Betts op drums die live het dak eraf speelde en Goldie volledig overrompelde. (Beiden spelen ook al jaren samen in het geweldige Three Trapped Tigers).

Door de gigantische vraag zullen er komende week nog drie extra (ondertussen natuurlijk al helemaal uitverkochte) concerten gegeven worden. Op 22 en 23 juli in de Royal Festival Hall in Londen en een openluchtconcert tijdens het Harbour Festival in Bristol op 25 juli.