Various Artists – Wax On Vol.2 (as compiled by Nightmares On Wax)
Door op 11 juni 2009

Band: Various Artists
Album_title: Wax On
Genre: Dance
Release_date: 05/21/2009
Label: Wax On Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 2627314
Wax On Various Artists
3.5
3.5

Met Wax On Vol.2 brengt George Evelyn, de man achter Nightmares On Wax, zijn tweede officiële label overzichtalbum uit. Nog maar 4 jaar geleden startte Evelyn het Wax On label met als ondertitel The Soul Of NOW en bouwde gestaag een verrassende artiestenstal op. De fijne verzamelaar Wax On Vol.2 laat dat duidelijk horen.

Tijdens de tours die Evelyn maakte als Nightmares On Wax ontmoette hij vele artiesten die geen plek vonden op platenlabels maar die zijn interesse wel hadden. Vooral de laatste jaren begon Evelyn dat te vervelen. Juist geweldige artiesten als retroactive future funksters JD 73 en het Engelse Negghead verdienden een goede release. Net als de Franse fried beat scientist Guts Le Bienheureux en de uit Budapest afkomstige supersonic sound sensation Gelka vond hij. Uiteindelijk vonden ze allen een plek op Wax On en maakten vanaf dat moment sterke tracks. Wax On bouwde in de afgelopen 4 jaar een ware cultfollowing op en werd een gerespecteerde naam binnen de spannende kant van de dansmuziek.

Op Wax On Vol.2, gecompileerd door eigenaar Evelyn zelf, komt de veelzijdigheid van het label wederom goed uit de verf. Van jazzy en funky grooves tot aan afrobeat, reggae. Alles optimaal doordrenkt met dikke Soul. Grote verrassing van het album zijn de geweldige tracks van Negghead, die aan het betere werk van Bugz In The Attic doen denken. Ook I Just Can’t van soulzanger Mozez en de tracks van Gelka zijn ware aanraders. Wax On Vol.2 is eindelijk weer eens een dansverzamelaar die intrigeert en doet opveren.

Tracklisting Wax On Vol.2:

 1. L.U.V. – Guts
 2. Loafin’ – The Deadbeats
 3. Perhaps – Benji Boko
 4. K_Sta – Hungryghost
 5. Soon – The Deadbeats Remix – Gelka
 6. Doran Penny Roller – Krts
 7. Dark Dub – Jd73 Presents Twisted Fusion
 8. Got What I Want – The Deadbeats
 9. Build It Up (Break It Down Mix) – Negghead
 10. I Just Can’t – Mozez
 11. Nevermind – Inkliing
 12. Sword Progression – Marcel
 13. Eau Rouge Pt. 3 – Gelka
 14. We – Ricky Ranking
 15. Being – Negghead