Thievery Corporation – Saudade
Door op 03 april 2014

Band: Thievery Corporation
Album_title: Saudade
Genre: Electronic, jazz
Release_date: 04/07/2014
Label: ESL Music
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3289603
Saudade Thievery Corporation
4
4

Met dit prachtige lenteweer komt een nieuw album van Thievery Corperation vol Braziliaanse klanken als de perfecte aanvulling. Saudade laat het duo uit Washington, met wederom glansrijke gastvocalen, weer in volle glorie klinken.

Eric Holton en Rob Garcia, de mannen achter Thievery Corporation hebben hun grote liefde voor bossa nooit verstopt. Op al hun albums komt er wel een track voorbij waar de kleurrijke, lome Braziliaanse muziekstijl naar voren komt. Saudade is echter hun ultieme ode aan de bossa. Gemixt met de van hen zo bekende zwoele grooves is Saudade nu al het ultieme zomeralbum van 2014.

Eigenlijk zegt de titel Saudade (het verlangen naar iets dat of iemand die verdwenen is) alles over de muziek die het album bevat. De tijdloze songs brengen een tijd in herinnering die niet meer lijkt te bestaan en in dit geval veel te mooi is om vergeten te worden. De composities zijn relaxed, divers en met immer de juiste sfeer en warmte. Akoestische instrumenten vermengd met fijne ritmes (U.N.K.L.E. drummer Michael Lowery en meester percussionist Roberto Santos spelen mee) en de fijne Electronic soundscapes en beats van de Thievery’s zelf. Gastvocalisten Lou Lou Ghelichkhani (die zowel in het zwoele Frans (een link naar hun liefde voor Serge Gainsbourg) als Engels zingt), Elin Melgarejo, Nouvelle Vague zangeres Karina Zeviani, de Argentijnse chanteuse Natalia Clavier en de vroegere Bitter:Sweet singer/songwriter Shana Halligan voelen de tracks, dan weer swingend met sambabeats dan weer relaxed door bossa gedreven, perfect aan.

Waar de laatste albums een duidelijk uitgesproken politieke uitgesprokenheid lieten horen, gevoed door hun grote interesse in wat er in de wereld om ons heen gebeurt, is Suadade een compromisloos zwoel album. Een album ook dat in instrumentatie als het meest organische klinkt dat ze tot op heden maakten. Een coherent en compleet album ook vol songs met hoorbaar veel liefde en warmte gemaakt.

Tracklisting Saudade:

 1. D©collage (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 2. Meu N©go (feat. Karina Zaviani)
 3. Quem Me Leva (feat. Elin Melgarejo)
 4. Firelight (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 5. Sola in Citta (feat. Elin Melgarejo)
 6. No More Disguise (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 7. Saudade
 8. Claridad (feat. Natalia Clavier)
 9. Nãs Dois (feat. Karina Zaviani)
 10. Le Coeur (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 11. Para Sempre (feat. Elin Melgarejo)
 12. Bateau Rouge (feat. Lou Lou Ghelichkhani)
 13. Depth of My Soul (feat. Shana Halligan)