Silmus – Shelter
Door op 11 juni 2014

Band: Silmus
Album_title: Shelter
Genre: ambient
Release_date: 05/01/2014
Label: Volkoren
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3305895
Shelter Silmus
4
4

Voor ons zien we sfeervolle bibliotheek omstreeks de vijftiende eeuw waarin een ijverige monnik allerlei boeken verzameld op een tafel die wordt verlicht door kaarslicht. Pas nadat hij links en rechts stapels heeft gebouwd, gaat hij zitten en begint te lezen in illustere werken van Lactantius en Kosmas Indikopleustes over de antipoden, apocriefe bijbelboeken en de opmerkelijk parallellen tussen tablet 11 van het Gilgamesj epos, soera Jones, het oeroude Atrahasis epos, het zondvloedverhaal in de Shatapatha Brahmana en het verhaal van Noach.

De regisseur schiet de beelden van de monnik en heeft Shelter van het Friese Silmus gekozen als achtergrondmuziek bij deze intrigerende studie. De stemmige, bijna volledig instrumentale klanken roepen beelden op van peilloze overpeinzingen, rustige deliberaties, bekwame sprongen over synaptische spleten, verheugende doch huiveringwekkende analyses, onverwachte hersenschimmen, noeste cerebrale activiteit en eureka momenten in het cerebrum.

Na het succes van Ostara heeft heeft multi-instrumentalist Gert Boersma opnieuw met minimale middelen en wat hulp van Minco Eggersman, Jan Borger en Miriam Feenstra wederom een fascinerend luisterspel aan ons muzikale universum toegevoegd. Shelter is de perfecte soundtrack om een rustige middag te vullen met contemplatie en introspectie. Luister en geniet.

Tracklisting Shelter:

  1. Deeply Beloved (2:56)
  2. Remembrance (3:47)
  3. Set in Stone (2:29)
  4. You Are Tenderness (5:27)
  5. Leaving Darkness (4:05)
  6. Shelter (3:57)
  7. You Have the Words and I Listen (5:55)
  8. Bare (3:43)
  9. Sadness Covers Me (3:44)
  10. Follow Me (3:42)