Seven Davis JR – Universes
Door op 30 juli 2015

Band: Seven Davis JR
Album_title: Universes
Genre: Jazz, Electronic
Release_date: 07/23/2015
Label: Ninja Tune
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3419164
Universes Seven Davis JR
4
4

Een erg lekkere collectie door funk gedreven songs krijgen we van de jonge Amerikaanse houseproducer en zanger Samuel ‘Seven’ Davis Jr. De man weet op zijn debuut de funk naar een nieuw niveau te tillen.

Begonnen als dj en pas later als zanger en producer werkzaam wist Samuel Davis JR de afgelopen jaren met samenwerkingen en een aantal eigen ep’s flink indruk te maken. Het duurde tot eind vorig jaar voordat het Britse Ninja Tune hem wist over te halen een heel album voor het label te maken.

Met overduidelijke hints naar zijn helden (George Clinton, Prince en D’Angelo) weet hij op zijn debuutalbum Universes zowel de aloude funk als de door electronic beats gedreven funk een steeds opwindende nieuwe invulling te geven. Met een robot als begeleider door het universum vindt Davis op Universes zijn weg met tijdloze tracks als Freedom, Sunday Morning en het heerlijke Welcome Back. Maar ook het door house gedreven Good Vibes, met Julio Bashmore op vocalen en het super sfeervolle Afterlife overtuigen volop. Met het muzikaal lekker dwarse en tekstueel politiek getinte Fighters laat hij ook aan andere interessante kant van zichzelf zien.

Dat Davis een groot nieuw talent is wordt met Universes optimaal duidelijk. De muziek die Davis maakt is nooit voorspelbaar tegelijk super gedreven, warm en toegankelijk en het album kent een mooie diversiteit in tracks.

(Het album is uit als enkele CD en op dubbel vinyl)

Tracklisting Universes:

  1. Imagination
  2. Freedom
  3. Sunday Morning
  4. Everybody Too Cool
  5. Good Vibes (feat. Julio Bashomore)
  6. Be a Man (feat. Flako)
  7. Fighters
  8. Afterlife (feat. Kutmah)
  9. No Worries
  10. Welcome Back