Sabrina Malheiros – Vibrasons
Door op 22 juni 2006

Artiest: Sabrina Malheiros
Album_title: Vibrasons
Genre: World, Electronic
Release_date: 06/22/2006
Label: Far Out Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 1210072
Vibrasons Sabrina Malheiros
4
4

Vorig jaar verraste uit Rio de Janiero afkomstige Sabrina Malheiros, dochter van de bassist/songschrijver van Azymuth, ons met het fraaie debuutalbum Equilibria.

Net als Bebel Gilberto zingt Malheiros lome bossa en samba songs met electronica gecombineerd, zonder de oorsprong en de tijdgeest te verliezen. Geproduceerd door, Daniel Maunick, de zoon van Bluey van Incognito, en volgespeeld door leden van Azymuth en Incognito kon het succes natuurlijk niet uitblijven. In afwachting van een nieuwe album (wat voor de lente van 2007 op de planning staat) verschijnt nu eerst het remixalbum Vibrasons.

En zo vertrouwd als dat met haar platenlabel Far Out Recordings samenhangt hebben bepaald niet de minsten zich hierop gestort. Zo heeft jazzheld Nicola Conte een soort van re-work van het mooie Terra de Ninguem gemaakt. Net als Boston Rodriquez die van Nao Quero Nem Saber de mooiste re-work van het album afleveren. Al zijn remixers Kenny Dope, Kirk Degiorgio, Spiritual South en Incognito (Bluey) ook prima op dreef. De meest verrassende remix komt echter op naam van Quantic, die van de track Passa nu een echt juweeltje weten te maken. Een aantal van deze remixen veroverden de laatste paar maanden reeds menig dansvloer in Europa. Vibrasons is een prima aanvulling op het debuut!

Tracklisting Vibrasons:

 1. Terra de Ninguém (Nicola Conte Rework)
 2. Passa (Quantic Remix)
 3. Saudade Rio (Kirk DeGiorgio’s As One Remix)
 4. Estação Verão (Kenny Dope Remix)
 5. Capoeira Vai (Spiritual South Remix)
 6. Equilibria (Instrumental)
 7. Passa (Venom’s Original Bossa Mix)
 8. Cadê Você (Max Cole & Beatnik Mix)
 9. Maracatueira (Incognito Remix)
 10. Não Quero Nem Saber (Boston Rodriquez Rework)
 11. Capoeira Vai (Roc Hunter Remix)
 12. Iemanja